Proljeće uz akvarij

JU AQUATIKA – SLATKOVODNI AKVARIJ KARLOVAC

 • 6.4. – 30.10. Edukacijska izložba „Oblaci – nebeski šetači“ razgledajte izložbu o oblacima, upoznajte ih iz najrazličitijih perspektiva i uvjerite se zašto članovi Društva ljubitelja oblaka zagovaraju ove tvrdnje: VJERUJEMO da su oblaci neopravdano na lošem glasu i da bi život bez njih bio neopisivo siromašniji. Oblaci su pjesma prirode, ali i njezin najpravičniji igrokaz jer svi na njih imaju jednako fantastičan pogled… 
 • 22.4., 10 h (sub) PROLJETNI CVJETOVI
  – radionica Gradske knjižnice povodom Dana planete Zemlje, za djecu predškolskog uzrasta (od 4 do 7 godina) na trgu Aquatike (Zelena knjižnica)
 • 1.5., 11-14 h (pon)  BUDI EKO, BUDI FIT
  – eko animacija za djecu i odrasle uz Aquatiku
  – sportske igre na otvorenom
  – maskota som Tom na šetnici* **
 • 6.5. u 11 h (sub) Zoran Vakula – promocija meteoslikovnice na trgu Aquatike (Zelena knjižnica)
 • 21.5., 11-12:30 h (ned) ČUVAJMO PRIRODU – radionice za djecu povodom obilježavanja Dana NATURA 2000 (21.5.), Dana biološke raznolikosti, Dana zaštite prirode RH (22.5.) i Svjetskog dana kornjača (23.5.)

*Sportske igre od šetnice do tog stabla:
 – veliki čovječe ne ljuti se 1.5mx1.5m, veliki križić kružić, velika jenga, stolovi dječji s 20-tak raznih didaktičkih igara, stiroporni avioni, mini badminton, veliki badminton, mali nogomet, streličarstvo za velike i male, tunel za djecu.

 **U slučaju kiše, cijeli program otkazujemo.

06.05.2023., SUBOTA
Fish Festival 

od 9 do 11 sati – razgled Aquatike uz vodiča, šetnja preko Drvenog mosta i šetnicom uz Koranu do slapa na Korani – Fish watching na slapu 

Fish watching – promatranje riba u prirodnom staništu rijeke Korane i u Aquatici, s naglaskom na svadbeni ritual mrijesta riba nosara i plotica u doba mrijesta i migracije uzvodno Koranom, kad nosare atraktivnim skokovima iz podnožja slapa na slap krenu uzvodno savladavajući jake vodene struje, dok se plotice u velikim jatima okupljaju u podnožju slapa. Na tom prostoru, šetnicom uz Koranu, mogu se promatrati ribe i s drvenog i pontonskog mosta. 

To je dodana vrijednost misiji Aquatike u kojoj se se spaja promatranje riba unutar i izvan slatkovodnog akvarija. Stručno vodstvo osiguravaju vodiči Aquatike, u organizaciji Paviljona Katzler – prijave za sudjelovanje na [email protected] ili na broj mobitela 098/818-057.

Sudjeluju: 
Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac – vodiči i ulaznice 
Kino klub Karlovac – snimanje riba na slapu
Paviljon Katzler – promocija, najava Fish festivala kroz izložbu u izlozima 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.