Lokacije za naj fotke

Najdraži suvenir kojeg možete ponijeti iz Karlovca je vaša fotografija snimljena s lutanja po gradu. Budite kreativni, nemojte raditi ono što rade svi drugi, obični turisti. Vi niste obični. U Karlovcu ste upravo iz tog razloga. Budite posebni! Fotografiranje u hodu može biti najjednostavniji i najkreativniji način, a da pritom uživate i niste opterećeni potragom za motivima. Pustite da vas privuče šarmantni detalj ili neobična scena. Mali odmak u prostoru i vremenu donijet će vam avanturu fotografiranja i sa sobom ćete ponijeti savršene kadrove. 

Možete isprobati pravila koje ste naučili o fotografiranju, zlatni rez kompozicije, brzinu okidanja tijekom plavog sata ili kako uhvatiti Karlovčane da vam poziraju u vašoj foto-priči. A sve to možete isprobati s motivima na ovim lokacijama u Karlovcu: 

Drveni most

1. Drveni most na Korani – najčešći motiv fotografa, s maglom, noću dok trepere zvijezde, u osvit zore dok se sunce još rađa, s usamljenim biciklistom na odlasku… fotografirajte drveni most u svim situacijama s lokacija u Vrbanićevom perivoju kod hotela Korana-Srakovčić ili stojeći na samom početku mosta.

2. Plato iznad turbine na Korani – fotoaparat usmjerite lijevo prema drvenom mostu, ispred njega je pontonski most i labudovi, desno od vas je slap kao najčešći motiv s razglednica kroz povijest, ravno ispred vas su jablanovi, simbol kupanja na Korani, mi ih volimo gledati naopačke okrenute kao odraz na površini rijeke.

3. Prostor ispred Aquatike – u objektiv uhvatite Foginovo kupalište i betonski most što nadvija Koranu, čamce pod mostom i rijeku okrunjenu zelenilom.

Kupa

4. Kupa – u objektivu je najfotogeničnija s banijskog mosta, uzvodno s neboderom i starom židovskom četvrti što se zrcale na vodi, nizvodno pogled prati rijeku u odlasku prema Crnom moru sa starim riječnim pristaništem za brodove, a uz sam most su kamene kuće s izlaznim portalima na Kupu kao znak lučkog grada.

5. Glazbeni paviljon – uslikajte ga od miljokaza ili kroz drvorede promenade, bacite pogled i na šanac, uhvatite perspektivu petoredne promenade, arhitektonske detalji kuća s renesansnim balkonima i razigranim detaljima prozora.

6. Živopisne kućice u Gajevoj ulici uhvatite u objektiv stojeći kod zgrade pošte, poredane uz ulicu, svaka svoje boje i dizajna, ostat će vam u sjećanju kao najšareniji dio grada.

7. Ostaci bedema – nalaze se u Draškovićevoj ulici na putu prema gradskoj četvrti Gaza, najstariji su dio Karlovca i čuvari povijesti koje ćete zaustaviti u vremenu jednim klikom vašeg fotoaparata. 

8. Trg Josipa bana Jelačića – glavni, centralni trg stare gradske jezgre Zvijezde pruža vam priliku uslikati 360° rotacionu fotografiju s povijesnim vojnim zgradama, dvije crkve i zdencom na sredini. 

9. Radićeva ulica – žila kucavica stare Zvijezde fotogenična je od početka prema kraju i od kraja prema početku, ta stara dama voli se slikati i ako budete dobri, otkrit će vam sva svoja lica, ožiljke i bore od povijesti i smijeha. 

Katzler

10. Početak Radićeve ulice – neobičan trokut svih povijesti i sadašnjosti grada nalazi se na početku ulice na samom ulazu u povijesnu jezgru Zvijezdu, s Paviljonom Katzler, spomenikom žabi i pogledom prema promenadi, savršena razglednica za uspomenu. 

11. I naravno, Stari grad Dubovac – fotografiju starog zdanja dvorca uslikajte s obližnjeg uzvišenja, a s vrha kule panoramu cijelog grada.  

I molimo vas, nemojte raditi selfije opasne po život. Takva pustolovina vam ipak ne treba.

Skip to content