IQM

IQM Destination Karlovac projekt je integralnog upravljanja kvalitetom u destinaciji koji od 2019. godine provodi Turistička zajednica grada Karlovca. Strategija razvoja turizma grada Karlovca 2012. – 2020. godine definirala je model integralnog upravljanja kvalitetom kao najbolji model razvoja turizma grada koji stavlja naglasak na potrebu kontinuiranog poboljšanja kvalitete i integralni pristup a temelji se na četiri ključna čimbenika:

  • Zadovoljstvu turista
  • Zadovoljstvu svih sudionika lokalne turističke ponude
  • Zadovoljstvu lokalnog stanovništva kvalitetom života
  • Kvaliteti okoliša

Ciljevi projekta su podizanje kvalitete usluge u svim segmentima destinacije, unaprjeđenje komunikacije među subjektima, edukacije prema potrebama različitih skupina dionika te osnaživanje svih radi boljeg pozicioniranja i brendiranja Karlovca kao turističke destinacije.

Kroz projekt su do sada provedene brojne aktivnosti usmjerene  na unaprjeđenje kvalitete i umrežavanje ponude u gradu, međusobnu suradnju pojedinih dionika te preporuku i poticanje na izvrsnost te Karlovac zahvaljujući izuzetnom trudu svih uključenih u ovom trenutku ima ocjenu kvalitete 92%. Svaki uključeni subjekt dobiva audit izvješće o svom poslovanju te marketing analizu s preporukama za unaprjeđenje. Također kroz ovaj projekt nastojimo postaviti standarde poslovanja svih u destinacije te uspostavljamo mjerljivi sustav razine kvalitete usluga pri čemu se kroz individualni pristup podiže razina kvalitete u destinaciji s ciljem da Karlovac postane konkurentan i prepoznatljiv na turističkom tržištu.

Projekt koji je krajem 2020. godine dobio i potvrdu Svjetske turističke organizacije kao primjer najboljih praksi upravljanja kvalitetom u turizmu, iznimno nam je važan alat u upravljanju destinacijom stoga pozivamo sve one zainteresirane subjekte (vlasnike smještajnih objekata, ugostitelji, OPG-i, atrakcije, turističke agencije, suvenirnice, taxi prijevoznici, udruge i sl.). koji  žele unaprijediti svoje poslovanje te svojim radom doprinijeti razvoju i kvaliteti turizma našeg grada da nam se jave. Sudjelovanje za sve je besplatno.

https://www.surveymonkey.com/r/GTCH33J

Skip to content