Gastronomija

Stara narodna izreka naših krajeva kaže da ljubav ide kroz želudac. Ne ulazeći suviše u stručnu analizu nastanka te izreke, potvrdit ćemo samo činjenicu da je puno lakše biti sretan kad je čovjek sit. I ljubav prema gradu lakše se stvara uz aromatične gastro delicije.

Nakon duge šetnje gradom, izmoreni od doživljaja kulture i povijesti, savjetujemo vam da odmorite uz novi doživljaj – jelovnik. 

Turistički obilazak Karlovca možete začiniti neobičnim putovanjem u tri dimenzije, geografsko kronološko gastronomskim putovanjem. Krenite na jedinstvenu avanturu u prvi restoran. Odaberite scenografiju koju volite, pogled na rijeku, kamene zidine, intima malog dvorišta ili urbano moderno.  

Naći ćete tradicijske okuse prošlosti i utjecaj kuhinja svijeta na jednom karlovačkom tanjuru. Moderni tokovi fast-fooda i tradicionalna kuhinja pomiješani su u neobičnu mješavinu svih kultura koje su imale utjecaj na Karlovac – austrijska, mađarska, turska i talijanska kuhinja, uz dodatak hrvatskih kuhinja Dalmacije, Zagorja, Slavonije i Like. Uvijek je Karlovac volio goste, toliko da je prihvaćao i sve njihove kuhinje. Mi naprosto volimo goste koji znaju kuhati. Ili samo uživaju u delicijama. Zajedno s nama. 

Ako naiđete na neobične nazive poput „ajngemahtes“, „fiš-paprikaš“, „grenadirmarš“, „špek fileki“, „žuljica“, „štrukle“, „ćušpajz“ i „štrudla“, nemojte se mučiti oko pokušaja pravilnog izgovora. Naručite, probajte i dobar vam tek!

Skip to content