Istražite grad na biciklu

Bicikl je optimalno prijevozno sredstvo za razgled Karlovca i njegove okolice. I najprirodnije, iz dva razloga, zbog dodira s prirodom i zbog tradicije bicikliranja kroz karlovačku povijest. Bicikli su nam u povijesti bili toliko važni da smo napisali i svoja vlastita pravila o kretanju biciklom kroz grad. Danas više ne vrijede neke točke tog pravila poput one kako pretjecati jahače na konjima, pa smo uveli prometne znakove i biciklističke staze. Najstariji bicikl, velociped, čuva se u Gradskom muzeju Karlovac. On služi samo za fotografiranje. Odajte mu počast i krenite istraživati grad na biciklu.

Kroz Karlovac prolaze dvije glavne državne cikloturističke rute, jedna od granice Slovenije do Plitvičkih jezera, a druga od Bosiljeva do Zagreba. Zahvaljujući izuzetnoj očuvanosti prirode karlovačke okolice, slikovitim krajolicima od ravnica i rijeka do šumovitih gora i planina, vožnja biciklom pružit će vam nenadmašan doživljaj. Osobito preporučujemo avanturu biciklom od Karlovca preko Ogulina do Novog Vinodolskog, po trasi povijesne ceste Rudolfine.

Karlovac je idealan grad za bicikl. Osim uštede u vremenu, vi ćete, kao i mi, cijeniti vaš doprinos ekologiji, a pritom ćete uživati u lakoći turističkog obilaska. Uz svaki dućan, muzej, galeriju i instituciju grada nalazi se parkirno mjesto za bicikl. Tako je oduvijek.


ISTRAŽI RENT A BIKE

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.