Istražite grad na biciklu

Bicikl je optimalno prijevozno sredstvo za razgled Karlovca i njegove okolice. I najprirodnije, iz dva razloga, zbog dodira s prirodom i zbog tradicije bicikliranja kroz karlovačku povijest. Bicikli su nam u povijesti bili toliko važni da smo napisali i svoja vlastita pravila o kretanju biciklom kroz grad. Danas više ne vrijede neke točke tog pravila poput one kako pretjecati jahače na konjima, pa smo uveli prometne znakove i biciklističke staze. Najstariji bicikl, velociped, čuva se u Gradskom muzeju Karlovac. On služi samo za fotografiranje. Odajte mu počast i krenite istraživati grad na biciklu.

Kroz Karlovac prolaze dvije glavne državne cikloturističke rute, jedna od granice Slovenije do Plitvičkih jezera, a druga od Bosiljeva do Zagreba. Zahvaljujući izuzetnoj očuvanosti prirode karlovačke okolice, slikovitim krajolicima od ravnica i rijeka do šumovitih gora i planina, vožnja biciklom pružit će vam nenadmašan doživljaj. Osobito preporučujemo avanturu biciklom od Karlovca preko Ogulina do Novog Vinodolskog, po trasi povijesne ceste Rudolfine.

U gradu, na usluzi su vam rent-a-bike Nextbike ili privatni iznajmljivači bicikla, ako nemate svoj bicikl. Bicikli se mogu unajmiti na tri lokacije u gradu. Svaki dan omogućeno je 30 minuta besplatne vožnje, a Nextbike karte možete dobiti na recepcijama hostela, hotela i privatnih iznajmljivača. 

Karlovac je idealan grad za bicikl. Osim uštede u vremenu, vi ćete, kao i mi, cijeniti vaš doprinos ekologiji, a pritom ćete uživati u lakoći turističkog obilaska. Uz svaki dućan, muzej, galeriju i instituciju grada nalazi se parkirno mjesto za bicikl. Tako je oduvijek. A ako ste željni adrenalinskog spusta, imamo i MTB stazu, jednu od najljepših u Hrvatskoj.  

RENT A BIKE:
1. Kamat Adventure
    M. +385 98 977 5546
    www.kamatadventure.com

2. Hotel Korana Srakovčić
    T. +385 47 609 090
    www.hotelkorana.hr 

Skip to content