Sport i rekreacija

Ne, nemamo bob stazu, nismo mi Jamajka. Mi smo Karlovac.
Imamo dva stoljeća bogate sportske povijesti. I barem još toliko planirane sportske budućnosti. Svaka prazna površina između zgrada ima koš ili golove.
Tu su i teretane u zatvorenom i na otvorenom, dvorane, bazen, teniska igrališta, skakaonica za skokove u vodu, atletske staze, umjetna stijena za penjanje, nogometni stadion, igrališta za odbojku, košarku i rukomet, bejzbol igralište, klizalište, teren za inline hokej, brdsko-biciklističke staze. Kupališta, bezbroj kupališta na sve četiri rijeke.

Imamo i Veslački klub Korana koji se nalazi na Kupi.

Volimo se kretati, trčati i plivati i bit će nam drago da nam se pridružite u Karlovcu. Trčanje po nasipima uz obale rijeka omiljena je tradicija i stil života u Karlovcu. Bicikl je osnovno sredstvo kretanja, biciklističke staze povezuju i najkraće i najdulje relacije. Kultura vožnje bicikla po gradu propisana je još u 19. stoljeću i vrijedi i danas.

Željni ste aktivnog odmora? Probajte s Karlovcem. Pobijedite u Karlovcu. Počnite s prijavom na Karlovački cener, cestovnu atletsku utrku oko Zvijezde. Ili nešto manje ambiciozno, obična prijateljska partija tenisa u hladu Vrbanićevog perivoja. Kombinirajte aktivnosti na kopnu i vodi. Zimi se voda zaledi pa obratite pažnju na godišnje doba. Ljetne aktivnosti skakanja u vodu zamijenite s hokejom ili klizanjem. Ako volite kišu, pravo je to doba za ribolov. Ili kuglanje.

Od kopnenih aktivnosti odaberite planinarenje, sportove s loptom svih veličina, nordijsko hodanje ili ples. Ako volite biti više nevidljivi, krenite s ronjenjem ili speleologijom. Od vodenih aktivnosti odaberite rafting ili plivanje. Od zračnih sportova imamo gađanje lukom i strijelom ili zračnom puškom.

Ili jednostavno hodajte gradom u tišini hlada parkova i meditirajte uz rijeke koje odnose i donose sve što vam treba. 

Skip to content