Karlovac za djecu

Ozbiljni odrasli ljudi često zaborave da su i oni nekad bili djeca. Privilegija je sjetiti se i katkad promotriti svijet oko sebe dječjim očima. Zamijetit ćete detalje nevidljive u izmaglici briga i žurbe. Oduvijek je Karlovac bio grad prijatelj djece. Povijesne fotografije prepune su manifestacija namijenjenih djeci i usput snimljenih trenutaka dječje razigranosti. Tradicija brige za djecu vrlo je živa, što se i očekuje od jednog grada dobrih manira. 

Karlovac je dovoljno mali grad za malu djecu i dovoljno velik za veliku. Tu su uključeni i oni odrasli koji se katkad sjete biti dijete. 

U Karlovcu se do škole i vrtića putuje vrlo kratko pješice. Oproštajna priredba završne grupe iz vrtića zove se Mala maturijada, a maturanti srednjih škola tradicionalno organiziraju povorku odjeveni u tematske kreacije što ih čini najoriginalnijim maturantima na svijetu. Pretjerujemo li s ovom zadnjom izjavom? Ona je samo rezultat ponosa na djecu koja su u ovom gradu izrasla u prave velike ljude.  

Karlovac krije prave male dječje kutke, drugačije od drugih kutaka. Terapijsko dječje igralište na Vunskom polju uz Koranu i specijalizirana dječja knjižara i slastičarnica Knjiguljica u staroj Zvijezdi, primjer su brige i truda za buduće odrasle ljude.

Igranje na dječjim igralištima u svakom kvartu, sanjkanje zimi u šancu, kupanje ljeti na uređenim plažama, dio je aktivnosti u kojima uživaju sve generacije. Male škole plivanja ili ribolova i kreativne radionice svih vrsta stvorene su za poticaj maloj djeci da nauče biti veliki ljudi. 

Grad idealan za obiteljski život pružit će vam bezbrižno i sigurno okruženje kao temeljni uvjet za razigrano promatranje vjeverica u arboretumu, brojanje šišmiša u Vrbanićevom perivoju, opušteno plivanje u pratnji labudova i kišnu šetnju ispod kišobrana od krošnji parkova. 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.