Zašto doći u Karlovac?

Zašto doći u Karlovac? Da li doći na dan, dva dana, cijeli život? Preporučujemo ovo zadnje, ali ako nemate vremena za tako dugoročnu odluku, navratite u prolazu. Karlovac vam je uvijek u prolazu, uvijek na ruti putovanja gdje god da krenete. Zastanite na trenutak, dozvolite jednom kraljevskom gradu da vam zaustavi vrijeme. On ima tu moć. 

Ili jednostavno donesite odluku – idemo u Karlovac. Od svih odluka koje ste donijeli u životu, ova bi mogla biti dobitna. Ali budite oprezni, moglo bi vam se dopasti. Nudimo vam predah od stresa, a na vama je želite li meditirati u osvit zore na obali Korane ili plesati na trgu za rođendan grada, ušuljati se među zidine starog grada Dubovca, prebrojati skrivena dvorišta povijesne jezgre Zvijezde, udahnuti tišinu crkve Presvetog Trojstva, provjeriti kako žive ribe u slatkovodnom akvariju Aquatika, nasmijati se komediji u Gradskom kazalištu Zorin dom, družiti noću u živopisnim klubovima, istraživati povijest u Gradskom muzeju Karlovac, iznenaditi nepce gastronomskom ponudom raznovrsnih restorana, promatrati ptice u Vrbanićevom perivoju, provjeriti kriju li se sirene u Korani ili Kupi. 

Ako ste odlučili provesti jedan dan u Karlovcu, shvatit ćete da dan prebrzo prođe i da je već noć. Uhvatite noć, noću je grad tih i iznad Zvijezde su zvijezde. Jutro dočekajte na obali rijeke u mirisu izmaglice okupane zrakama izlazećeg sunca.    

Karlovac je grad koji u povijesti nitko nije osvojio. Osvojite ga vi – svojim osmijehom! Složite mozaik uspomena od arhitekture renesanse, zelenih parkova, bistrine rijeka i druženja s Karlovčanima. Osvajačku bitku ne možete izgubiti, ali se može dogoditi da Karlovac osvoji vas.

Karlovac je grad trodimenzionalnih parkova, četiri rijeke, pet stoljeća i šesterokrake Zvijezde. Kad sve to doživite bit ćete u sedmom nebu! Zaslužili ste to.

Skip to content