WRC (World Rally Championship) najpopularnije je automobilističko natjecanje u svijetu uz F1 kojega redovito prati preko 250 TV postaja i oko 836 milijuna ljudi u cijelom svijetu.
WRC Croatia Rally održat će se od 21.-24. travnja na 20 atraktivnih brzinskih ispita kroz pet hrvatskih županija – Zagrebačku, Karlovačku, Krapinsko-zagorsku, Primorsko-goransku i Varaždinsku, a cere-monijalni start i cilj te park vozača nalazit će se u Zagrebu. Ove se godine očekuje i rekordan broj gle-datelja na nekom od sportskih događanja u zemlji ikada, naime, prema predviđanjima organizatora u posebnim fan zonama i uz stazu natjecanje će pratiti više od 350.000 ljudi, čiji se dolazak očekuje iz zemalja Europe pa i mnogih zemalja svijeta. Na natjecanju u travnju obožavatelji oktanskih atrakcija moći će vidjeti i revolucionarnu novu generaciju hibridnih Rally1 vozila, prvi put predstavljena počet-kom sezone. Zahvaljujući izvrsnoj organizaciji sportskog i popratnog dijela utrke, uključivši i zaštitu okoliša, Hrvatska je mnogo puta navedena kao osvježenje i pravo iznenađenje u WRC kalendaru, pa su slijedom izvrsnih ocjena za cjelokupni dojam organizatori dobili priliku sklopiti ugovor za organizaciju ovog oktanskog spektakla na tri godine. Značaj i uspjeh ovog događaja prepoznali su i Vlada Re-publike Hrvatske i Grad Zagreb donijevši odluku o sufinanciranju troškova organizacije natjecanja u 2022. te u narednim godinama.
Ukupno 66 posada s pet kontinenata, iz 26 zemalja, od čega osam hrvatskih, odmjerit će snage i svoje vozačke vještine na atraktivnim brzincima u čak pet hrvatskih županija.
Putem ulaznice.hr u prodaji su ulaznice za sve Fan zone s najboljim pogledima na najatraktivnije prolaske svjetskih rally zvijezda, u kojima posjetitelje očekuje bogata ugostiteljska ponuda i cjelod-nevna zabava uz sport, kompletan komfor, praćenje čitave utrke na video zidovima uz komentare i objašnjenja voditelja programa te dodatne zabavne i edukativne sadržaje. Puni paket koji uključuje smještaj po cijeni od 215 € na više može se kupiti putem agencije Btravel i poveznice https://www.btravel.pro/en/wrc/.
Zbog ograničenog broja parkirnih mjesta na lokacijama i mogućih gužvi koje bi mogle utjecati na nes-metano odvijanje utrke te zbog nastojanja organizatora da maksimalno smanji svoj utjecaj na okoliš, molimo posjetitelje da se povežu s prijateljima, rodbinom i poznanicima gdje god je to moguće i na lokaciju doputuju zajedno, minimalno 3 sata prije početka natjecanja.
Više informacija potražite na www.rally-croatia.com
Skip to content