Vikend na Dubovcu, kako to dobro zvuči!

Narodna izreka kaže da ljubav ide kroz želudac. Na tragu toga, na Starom gradu Dubovcu u Karlovcu, krenuli smo stopama tradicije i otvaramo za vas skrivene tajne kuhinja naših baka i djedova. Miris tradicionalne kuhinje miješa se u slano-slatkim notama. U hladu kestena priprema se fiš-paprikaš, a na suncem obasjanom podiju degustacija je dubovačkih koktela.

Tradicionalna kuhinja Karlovačke županije inspiracija je za budućnost koju će vam prezentirati učenici Trgovačko-ugostiteljske škole Karlovac. Budući slastičari i kuhari nadmeću se u pripremi fiš-paprikaša i stvaranju nove slastice SlatKA zvijezda, baristi i konobari rade za vas maštovite dubovačke koktele, a  dok nestrpljivo čekate degustaciju, provedite vrijeme na radionicama na temu gastronomske tradicije.

Uključite se i vi u „klub obožavatelja vikenda na Dubovcu“! To će vam biti najbolja investicija. Sjetite se Malog princa i njegove mudre misli koju ćemo ovom prilikom prilagoditi kako bismo vam lakše objasnili: upravo zbog vremena koje uložite u vikend na Dubovcu, taj će vikend biti tako dragocjen. 

 

11.00 – Eci peci peci! likovna radionica za djecu (Udruga Trium) 

11.00 –  “Potraga za tajnim receptom” zagonetno-kulinarska radionica za djecu (Contessa) 

12.00 – početak natjecanja u pripremi fiš paprikaša  (Trgovačko ugostiteljska škola Karlovac, učenici smjera kuhari sa mentorima. U natjecanju sudjeluje pet timova koji se natječu se u pripremi najboljeg fiš papirkaša. Poseban gost stručnog žirija  Saša Vukić – “Sašina kuhinja”)  
13.00 – završetak natjecanja i proglašenje pobjednika natjecanja u pripremi fiša 
 
13.30 – besplatna degustacija fiša za posjetitelje 
 
15.00 – “Potraga za tajnim receptom” zagonetno-kulinarska radionica za djecu (Contessa) 
 
15.30 – SlatKA zvijezda, radionica  (Trgovačko ugostiteljska škola Karlovac, učenici smjera slastičari i trgovci sa mentorima će održati radionicu ukrašavanja keksa-suvenira SlatKA zvijezda. Keksi su od slatkog prhkog tijesta, u obliku karlovačke Zvijezde. Ponesite kući slatki karlovčki suvenir koji ćete sami ukrasiti!) 
 
16.00 – Ukrašavanje licitarskih srca, radionica (Gradski muzej Karlovac) 
 
17.00 – Dubovački kokteli  (Trgovačko ugostiteljska škola Karlovac, smjer barmeni i konobari sa mentorima– pripremaju koktele “Stari grad”, “Dobra vila”, “Vesela šuma” i “Zeleni vitez”) 
 
17.00 – Prezentacija & radionica by @opetgladni u atriju Starog grada + food styling savjeti 
(Prezentacija tradicionalne kuhinje Karlovačke županije: 
slatko – bazlamača sa šumskim voćem + slano – namaz od vrganja) 

Meet up / Sašina kuhinja 
Saša Vukić, popularni je autor portala “Sašina kuhinja”. Svojim je receptima i jednostavnošću stekao mnoge vjerne pratitelje kojima svakodnevno daje ideje i savjete o kuhanju. Na Dubovcu će sudjelovati u ocjenjivanju najboljeg fiš paprikaša te podijeliti s nama neke svoje kulinarske tajne!  

Svirka u atriju od 16.30 do 19.00 sati   

Sajamska ponuda lokalnih i tradicijskih proizvoda  

Ponuda bistroa Kastel: iz tradicijske kuharice – gulaš od vepra s palentom + štrudla 

Skip to content