UNWTO je uputio poziv startupima, poduzetnicima i postojećim tehnologijama iz cijelog svijeta koji imaju gotova rješenja za ublažavanje utjecaja Covid-19 na sektor turizma, kako bi pružili podršku putnicima, tvrtkama i vlastima. Rješenja se traže za tri kategorije: za ljude, boljitak/prosperitet i destinacije. Natječaj je otvoren do 15. travnja 2020.

 

U nastavku donosimo natuknice:

‘Rješenja za ozdravljenje turizma – Inovacijski izazov’ globalni je poziv da se dopre do startupa, poduzetnika, inovatora i postojeće tehnologije iz cijelog svijeta, sa spremnim rješenjima za implementaciju kako bi se ublažio utjecaj Covid-19 na turizam i kako bi se pružila podrška putnicima, tvrtkama i vlastima.

1. Tražimo rješenja u 3 glavna područja ili kategorije:

a) Liječenje/iscjeljivanje ljudi: rješenja usmjerena na sigurnosne mjere, sanitarne mjere/metode, rano otkrivanje, između ostalog za turističke dionike (koje će koristiti turisti, turistički zaposlenici i korporacije).

b) Liječenje/iscjeljivanje za boljitak : rješenja usmjerena na digitalne aplikacije za turizam, ekonomiju dijeljenja, kružno gospodarstvo, upravljanje prihodima, oporavak potražnje, investicije, među ostalim područjima, a koja će se primijeniti za cijeli sektor u bliskoj i dugoročnoj budućnosti.

c) Liječenje/iscjeljivanje destinacija: rješenja usmjerena na tehnike oporavka za destinacije: krizna komunikacija, upravljanje krizama, mobilnost, re-branding turističkih destinacija, ponovna uspostava povjerenja u putovanja, među ostalim srodnim područjima.

2. Sudionici prolaze kroz 3 faze:

a) Pregled prijava

b) Procjena/Ocjena stručnog odbora o spremnosti za isporuku i prilagodljivosti potrebama različitih zemalja

c) Objava najboljih startupa

3. Daljnjim koracima mi ćemo:

a) Izraditi/objaviti digitalnu knjižicu s vrhunskim rješenjima kako bi vlade upoznali s najboljim pružateljima usluga za oporavak turizma

b) Organizirati prezentacije s finalistima za države članice uz moje sudjelovanje kao glavni tajnik UNWTO-a iz tzv. WOW dvorane Sveučilišta IE, najinovativnijeg digitalnog prostora za razmjenu rješenja.

c) Povezati startupove s inovacijskom mrežom UNWTO-a: s više od 6500 ključnih tema/pitanja kojima se bave poduzetništvo, korporacije, javne ustanove, obrazovne ustanove, inkubatori i investitori

4. U tom smislu, ‘Inovacijski izazov’ bit će otvoren od 25. ožujka do 15. travnja.
Objava najboljih startup-ova bit će 20. travnja, a daljnji koraci se nastavljaju od 25. travnja.

Cijeli tekst ovog poziva pogledajte na poveznici – OVDJE!

 

 

Skip to content