Od početka 2022. godine u Karlovcu ostvareno 42 618 noćenja što je 99% ukupnog prometa za isto razdoblje 2019. godine

U Karlovcu se tradicionalno najveći broj noćenja ostvaruje u srpnju i kolovozu te je ovogodišnji srpanj rezultatima nadmašio ostvareni turistički promet iz srpnja 2019. godine. Ukupno je u srpnju 2022. godine prema podacima eVisitora ostvareno 8.325 dolazaka i 13.568 noćenja što je 12% više dolazaka i 16% više noćenja nego u istom mjesecu rekordne 2019. godine. Ako uspoređujemo s prošlogodišnjim srpnjem onda je broj dolazaka veći za 44%  broj noćenja za 45%.

Ukupan broj ostvarenih noćenja od početka 2022. godine u Karlovcu iznosi 42 618, od čega se 68% odnosi na strane turiste. Najveći broj turističkih noćenja ostvarili su gosti iz Hrvatske, Njemačke, Poljske, Češke i Austrije. Ako promatramo samo turistička noćenja ostvarena u srpnju onda su na prvom mjestu gosti iz Poljske, slijede gosti iz Njemačke dok su domaći gosti tek na 3. mjestu. Udio stranih noćenja u srpnju je 90%.

Rezultat je to rada svih sudionika turističkih kretanja u našem gradu a o zadovoljstvu turista govori i ukupna ocjena kvalitete destinacije koja je bez obzira na veći promet na razini od visokih 92%.

Zadržavanje i stalno unaprjeđenje kvalitete usluge u Karlovcu jedan je od prioriteta zajedničkog projekta Integralnog upravljanja kvalitetom u destinaciji. Daljnjim razvojem turističkih proizvoda i Intenzivnom komunikacijom svih sadržaja turističke ponude nastojat ćemo odlične rezultate zadržati i u nastavku godine“ izjavila je direktorica Turističke zajednice grada Karlovca Marina Burić.

Skip to content