TOP 5 IDEJA ZA DOŽIVLJAJ KARLOVCA ZIMI

U bilo koje godišnje doba, vrata Karlovca otvorena su za vas i otkrivaju jedinstvene lokacije na kojima se doživljaji pretvaraju u uspomene. Zima u Karlovcu može vas iznenaditi svojom blagošću ili oduševiti bijelim snježnim vizurama.

Donosimo vam ideje za  boravak u Karlovcu zimi te neke od naših omiljenih lokacija i aktivnosti.

Dan započnite šetnjom uz obalu Korane                                                                              Korana Karlovac

Krenete li u šetnju obalom Korane zimi, nećete moći odoljeti a da ne napravite pregršt fotografija jer ćete na svakom koraku otkriti neku novu vizuru koju vrijedi zabilježiti za uspomenu. Društvo labudova čekat će vas na pješčanoj plaži tik uz Vrbanićev perivoj – mali botanički vrt na otvorenome.
Ako tražite predah i mir, te mjesto za inspiraciju i dobar početak dana – pokušajte na Korani. To je činio i Nikola Tesla, zasigurno svjetski najpoznatiji učenik karlovačke Gimnazije.

 

Aquatika slatkovodni akvarij Karlovac

Zavirite u tajanstveni podvodni svijet

Slatkovodni akvarij Aquatika mjesto na kojem ćete upoznati podvodni svijet naših rijeka. Saznajte koliko dugo žive ribe? Koja je riba najbrža, a koja najsporija? Piju li ribe vodu? Glasaju li se ribe? Kako ribe plivaju, u jatu ili plovi? Mogu li ribe plivati unatrag?
Istraživanje akvarija i ribica zabavit će vas i educirati, a budu li stanovnici akvarija dobro raspoloženi pozirat će vam za otkačeni selfie.

 

 

Tiho plovi žitarica lađa                                                                                                                             

„Ej tiho pliva žitarica lađa, ej na talasi Kupe vode ladne…” pjevali su nekad korabaši dok su na hladnim valovima, tihe i moćne Kupe
dovozili žito u Karlovac.
Da biste upoznali Kupu, lađarstvo i povijest Karlovca u doba razvijene žitne trgovine, uputite se na vožnju žitnom lađom „Zora,
autentičnim drvenim brodom rađenim po uzoru na brodove kakvi su u 18. stoljeću plovili rijekom Kupom.

 

 

Klizalište KarlovacKlizanje

Primijetili ste već da se u gradu na četiri rijeke sve vrti na vodi i oko vode 😊? Vodili smo vas pored vode, u podvodni svijet i na plovidbu, pa zašto ne i na led? To agregatno stanje vode Karlovčanima je jedno od omiljenih, stoga zateknete li se zimi u Karlovcu obavezno rezervirajte termin na gradskom klizalištu kod Sokolskog doma. Požurite jer sezona traje do kraja siječnja.

 

 


Smiraj dana uz pogled na grad

Nezaobilazno mjesto za romantičare ali i za sve ljubitelje starih zidina i dvoraca je Stari grad Dubovac. Pogled na Karlovac i okolicu koji se pruža s uzvisine i vidikovca Starog grada nešto je što se ne propušta u koje god doba godine odlučite doći. Okrijepite se, udahnite miris karlovačke zime i vratite nam se ponovno u proljeće…

Stari grad Dubovac-zima

Skip to content