Turistička zajednica grada Karlovca u suradnji s tvrtkom “Zelenilo” i Udrugom turističkih vodiča „Bastion“, uključila se u obilježavanje  „Tjedna upoznavanja znamenitosti europskih grobalja“ od 24. svibnja do 2. lipnja. Na konferenciji za novinare koja je održana na Katoličkom groblju Dubovac (koje je od 2014. godine član ASCE-a -Udruge značajnih groblja u Europi) prezentirana je nova turistička ruta nazvana “Kulturno umjetnička ruta”, a odnosi se na Katoličko groblje Dubovac.

Osmišljene su dvije turističke ture obilaska Katoličkog groblja Dubovac te je u ASCE-u izrađena  mobilna aplikacija  pod nazivom Artour gdje se na mobilnim telefonima može upoznati sa svim znamenitostima na Katoličkom groblju Dubovac.

Jedan od ciljeva zacrtanih u Strategiji razvoja turizma  grada Karlovca je upravo privlačenje posjetitelja motiviranih kulturom i poviješću. Stoga i Turistička zajednica grada Karlovca potiče ovakve aktivnosti te je dio obilježavanja Tjedna europskih grobalja.

Udruga  turističkih vodiča „Bastion“ osmislila je „Kulturno  umjetničku rutu“ Katoličkim grobljem na Dubovcu. U toj ruti provest će građane, u obilasku od nekih sat vremena, osnovnim dijelovima karlovačkog groblja i pritom  im pričati o različitim povijesnim vremenima života Karlovca. Vidjet će neke poznate spomenike poznatih ljudi i čuti njihove životne priče.

Za srijedu su dogovorene dvije grupe. Jedna će biti vođena od 11 sati, a druga od 12 sati i 30 minuta. Ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane građane da se pridruže u terminu koji im više odgovara. Obilazak groblja uz turističkog vodiča je besplatan.

Skip to content