Žitna lađa

Karlovac je povijesni lađarski grad, još uvijek nam kuće uz Kupu imaju prilaze do pristaništa, drveni čamci na rijekama su uobičajeno prijevozno sredstvo, a veslanje se uči od najmanjih nogu. Brodogradnja je u povijesti bila uobičajena djelatnost i postavila pred nas izazov izgradnje tradicijske kupske lađe. Izazov smo prihvatili i danas se možete voziti žitnom lađom „Zora“, autentičnim drvenim brodom kakav je u 18. stoljeću plovio rijekom Kupom.

Plovidba jedinstvenom europskom atrakcijom dočarat će vam doživljaj prošlog vremena kada se žito prevozilo lađama, rijekama Kupom i Savom. Na taj se način povezivao grad Karlovac s ostatkom Hrvatske te dalekim Temišvarom i Dunavom. Ovaj “tumbas” jedna je od tri tipa lađi kakve je imao karlovački lađarski ceh, najbogatiji ceh obrtničkog Karlovca iz doba Ilirskog preporoda. Pristanište “Zore” danas se nalazi u mjestu Brođani udaljenom 15-tak kilometara od grada Karlovca.

Za više informacija:
GSM: +385 95 350 3833,  +385 98 171 6423
e-mail: [email protected]
web stranica

Opis broda:

48 sjedećih mjesta na klupama za stolovima, moguće ukupno 60 putnika, 25 metara duljine, 4 metra širine, toalet, natkriveno.

Dolazak autobusa direktno do pristaništa lađe. Parking za autobuse.

Red plovidbe:

Individualni posjetitelji: svaku subotu i nedjelju u 11,00 sati, rezervacija se preporuča

Grupe: termini prema dogovoru svakim danom


This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.