Gradska tržnica

Najveseliji dio dana na tržnici je jutarnji, a najjeftiniji onaj oko podneva. Svaki Karlovčanin ima svoj omiljeni štand, a na svakom štandu s domaćim proizvodima rade izvorni proizvođači hrane. Volimo ih zvati gospice ili kumice. One su najbolji nutricionisti s iskustvom o tradicijskoj prehrani koje se prenosi s generacije na generaciju. Pitajte ih zašto se zimi jede kiselo zelje? Naše su gospice prikriveni znanstvenici.

 

Tržnice su važno mjesto očuvanja identiteta grada. Iako u sebi kriju povijest, one vas neće odvesti na putovanje kroz povijest već oplemeniti sadašnjost. Narodna izreka kaže da ljubav ide kroz želudac. Probajte domaće jabuke karlovačkog kraja, mlijeko koje nije zapakirano u kocke ili čvarke kao tradicionalni „čips od svinje“. Da, imamo i to! 

Sjetite se bajki koje vam je baka pričala za laku noć, u svakoj postoji neka košara s hranom. Crvenkapica koja nosi hranu baki, Snjeguljica i jabuke, Pepeljuga i bundeva, svaka je bajka obilježena nekom namirnicom. Nećemo vam pričati o simbolici hrane. Samo želimo da se osjećate siti i sretni. I da vam posjet karlovačkoj tržnici bude kao bajka sa sretnim završetkom.

Kruh, mlijeko, krumpir, jabuke, sir i vrhnje – tako počinje spisak za kupovinu na karlovačkoj tržnici. Ali to nije sve! Ako kupite domaću mrkvu, kiseli kupus i zelenu salatu dobijete besplatno i osmijeh, pokoji komentar o ljepoti života i savjet za pripremu ručka. A ako uzvratite komplimentom, zauvijek ćete postati privilegirani kupac. To je duh karlovačke tržnice!

Gradska tržnica je najšarenija i najbučnija točka grada, miriše na voće i bruji od žamora kupaca i prodavača. Poput svojevrsne bescarinske zone za toleranciju, ovdje u miru kupuju i vegetarijanci, vegani, frutarijanci, makrobiotičari i ekstremni mesojedi. I Marija, prva susjeda.

KONTAKT:
OTP TRŽNICA d.o.o.
Trg hrvatskih branitelja 2
47 000 Karlovac

Telefon: +385 (0) 47 412 094

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.