Udruga turističkih vodiča “Bastion” organizira u subotu, 13.3.2021. volontersku akciju besplatnih turističkih razgleda pod nazivom “Srce Zvijezde treba vašu pomoć”, a s ciljem prikupljanja donacija za obnovu u potresu oštećene crkve Presvetog Trojstva. Ovom akcijom vodiči žele naglasiti vrijednost kulturne baštine u Zvijezdi s naglaskom na franjevački kompleks te potrebu njena očuvanja za buduće generacije.

Posjetitelji će imati priliku razgledati s turističkim vodičima najljepše kutke franjevačkog samostana, čuti zanimljive priče o ljudima i događajima iz prošlosti Karlovca, saznati detalje o nedavno pronađenom svitku (vremenskoj kapsuli) te dati novčane donacije, prema želji i mogućnostima, za obnovu oštećene crkve Sv.Trojstva i drugih dijelova franjevačkog kompleksa. Za sve donatore u znak zahvale osigurani su poklon bonovi brojnih tvrtki, poduzetnika i ustanova.
 
Besplatni razgledi franjevačkog kompleksa organizirani su 13.3.2021. od 10.00-17.00 h, svaki puni sat, a ture kreću s Trga bana Josipa Jelačića.
 
Razgledi će se održavati prema propisanim epidemiološkim mjerama u grupama do 25 osoba i uz korištenje audio sistema za vođenje s jednokratnim slušalicama.
 
Svatko od nas može biti jedna mala, ali bitna karika koja će osigurati da najljepša vizura grada ostane i za generacije koje dolaze.
 
“Srce Zvijezde treba vašu pomoć”.
 
 

Do sada su akciju podržali: Aquatika, Gradski muzej Karlovac, Gradska knjižnica I.G.Kovačić, Lin trgovina, Minimondo, Lingua centar, Art plus, Kafotka, Agritour, Pedisan, Turistička zajednica grada Karlovca , Zorin dom, OPG Siniša Stanar, Rhapsody obrt i Cvjećarnica “Ruža”, Restoran Žganjer.

Skip to content