Slastice i jela s kestenima

Kesteni su najukusniji simbol jeseni. Pečeni, kuhani ili u kolačima, uvijek nas podsjete na djetinjstvo, miris bakine kuhinje i promrzle prste koje grijemo uz pečene kestene kupljene kod lokalnog kestenjara.

Antropolozi tvrde da su plodovi pitomog kestena bili prva hrana koju je prapovijesni čovjek jeo. S vremenom je napredovao i osmislio brašno od kestena, juhe i umake, pa čak i pivo i medenu rakiju. I naravno, slastice od kestena.

Priča koju želimo podijeliti s vama priča je o karlovačkoj jeseni. Osmislili smo scenografiju sa šarenim krošnjama karlovačkih parkova, kostimografi su dizajnirali jesensku kolekciju šetača, a vi nam trebate za glavnu ulogu gastro-špijuna i isprobavanje slatkih delicija od kestena. Stoga slastice i jela s kestenima te posjet gradu na četiri rijeke stavite ove jeseni na svoju to-do listu. Vidimo se!

Napomena: Preporučamo da prije odlaska u odabrani restoran provjerite direktno putem njihovih kanala koje je aktualno radno vrijeme te ovisno o potrebama rezervirate mjesto. 

Skip to content