Savjeti za posjetitelje zbog opasnosti od širenja zaraze COVID-19

Vjerujemo kako se nije ugodno naći u situaciji da umjesto odmora o kojem ste dugo sanjali, svoj boravak provodite u samoizolaciji zbog opasnosti od širenja zaraze koronavirusom. Vrijeme u kojem živimo prepuno je izazova koji nisu nimalo ugodni, stoga vam ovim putem želimo maksimalno olakšati vaš boravak u Karlovcu.

Izbjegavajte gužve
Kako bi se što odgovornije ponašali prema sebi i svojim bližnjima, savjetujemo da izbjegavate gužve te da budete na barem jedan metar udaljenosti od drugih osoba, ako odlazite po namirnice ili u ljekarnu.

Brinite o vlastitoj higijeni
U skladu sa svim već donesenim odlukama i preporukama nadležnih tijela, podsjećamo vas da je briga o higijenskim navikama vaša odgovornost – zbog toga preporučamo da perete ruke toplom vodom što češće!

Budite odgovorni
Primijetite li simptome koronavirusa kao što je povišena temperatura ili ste bili u kontaktu s nekim tko dolazi iz rizičnih područja, kontaktirajte dežurnog epidemiologa u Karlovcu na broj telefona: 098 247 630

Informirajte se!
Obzirom da se situacija vezano uz mjere oko međunarodnog prometa ljudi mijenja konstantno savjetujemo vam da pročitate novosti te da nas pratite na društvenim mrežama za sve dodatne informacije.

Ostanite u kontaktu s prirodom
Obzirom da je u ovakvim situacijama najbitnije da zadržimo mir i vjeru da će sve biti u redu, savjetujemo vam da, ako možete, odete u šetnju i uživate u proljetnim zrakama sunca izbjegavajući veće grupe ljudi.

Nadamo se da smo vam barem malo olakšali boravak u Karlovcu, a ako vam je potrebna dodatna pomoć, na raspolaganju smo vam putem kontakt telefona +385 (0)47 615 115 ili e-maila: [email protected]

Skip to content