Ruta Nikole Tesle – kostimirano vodstvo „ŠETNJA KARLOVCEM S NIKOLOM TESLOM

TRAJANJE TURE: 120 minuta

Doživite Karlovac na kraju 19. stoljeća, u vrijeme kada je ovim ulicama šetao Nikola Tesla. Otkrijte vizure grada, šarm živahnih gradskih ulica i mirnoću zelenila gradskih parkova. Uronite u ozračje  prosperiteta i naprednih ideja karlovačke građanštine koja su grad učinila jedinstvenim urbanističkim i kulturnim biserom. Prošećite gradom u društvu Nikole Tesle, saznajte što ga je motiviralo i pokretalo da postane jedan od najznačajnijih umova modernog čovječanstva.

Neobična i vrlo inspirativna životna priča velikog izumitelja i vizionara Nikole Tesle isprepliće se s otkrivanjem značajnih događaja iz povijesti našeg grada u vrijeme kada je Tesla bio njegov stanovnik. Upravo u drugoj polovini 19. stoljeća Karlovac je proživljavao svoje „zlatno doba“  i po mnogočemu je bio najrazvijeniji grad u Hrvatskoj. Uz povijesne činjenice o Nikoli Tesli i Karlovcu, saznat ćete i neke možda već zaboravljene karlovačke priče, legende i anegdote te neobične zanimljivosti iz života velikog znanstvenika.

Posjetiteljima grada želimo pokazati da je upravo Karlovac idealni grad po mjeri čovjeka, a sugrađane osvijestiti da žive u iznimno zanimljivom gradu na koji mogu biti trajno ponosni.

MJESTO SASTANKA: kod paviljona Katzler na početku Radićeve ulice

KRATKI PREGLED PUTA: početak šetnje je kod paviljona Katzler na početku Radićeve ulice, a zatim slijedi obilazak Trg J.J. Strossmayera, Trg bana J. Jelačića, Vrbanićevog perivoja, slapa na Korani („turbina“) te ruta vodi uz OŠ Dragojle Jarnjević i Radićevom ulicom natrag do paviljona Katzler.

WEB: https://teslatourcroatia.com/

Skip to content