Quattro River Rally će se voziti na gotovo istim pravcima kao i svjetski poznati rally četiri tjedna kasnije

Zadnji vikend u ožujku, održati će se prvi Quattro River Rally, međunarodno zonsko prvenstvo i prvenstvo Republike Hrvatske u rally-u, predstavljajući pravi spektakl za gledatelje željne adrenalina ali i vozače koji će po prvi puta na jednoj takvoj utrci imati prilike voziti u Karlovačkoj županiji. Službeni početak rally-a je već u petak 25. ožujka kada će biti otvoren servis i prijem posada te će omogućen tehnički pregled vozila na prostoru Športsko-rekreacijskog centra Korana (ŠRCKorana) u Karlovcu. Dan kasnije, u subotu 26. ožujka, Karlovčani i njihovi gosti moći će uživati u ceremonijalnom startu u Radićevoj ulici, blizu promenade, koji će se održati u 15 sati. Dva sata kasnije na rasporedu je start prvog brzinskog ispita po gradskim ulicama u Karlovcu (brzinski ispit Korana).

Nedjelja, 27. ožujka, donosi najviše događanja. Tako je za 9 sati najavljen start druge dionice (brzinski ispit Kupa) od Vrhovca do Vrškovca na širem ozaljskom području. Potom slijede brzinski ispiti Dobra i Mrežnica, koji će se voziti kroz Vinski Vrh-Dugu Resu te Banjsko Selo-Gornje Bukovlje. Program se nastavlja tijekom cijele nedjelje sa završetkom u 17 sati ceremonijalnim ciljem na prostoru kod Školske športske dvorane Mladost u Karlovcu.

Ukupno četiri brzinska ispita i 90 kilometara staza, koje plijene pažnju svojom atraktivnošću, zasigurno će privući veliku pozornost, kako gledatelja na samoj stazi, tako i šire javnosti. Vozit će se po uskim ulicama grada Karlovca, uz prekrasne vizure Mrežnice, preko pitoresknih brežuljaka ozaljskog kraja, a pravu atrakciju gledatelji će doživjeti na mostu u Novigradu na Dobri gdje će vozači isprobati maksimalne performanse svojih vozila.

Prema najavama organizatora očekuje se velik broj ljubitelja autosporta iz Hrvatske ali i okolnih zemalja što će biti prava poslastica za sve vozače koji će moći svoje limene ljubimce testirati na prometnicama u Karlovačkoj županiji. Brzinski ispiti nazvani su po četiri prekrasne karlovačke rijeke – Mrežnici, Korani, Kupi i Dobri, u čijim će ljepotama gledatelji moći neposredno uživati uz zvukove brzih automobila. Uz sve navedeno i dobru atmosferu vrhunski doživljaj je zagarantiran!

Trenutno je svoj dolazak potvrdilo preko 25 posada što iz Hrvatske, što iz inozemstva, a posebice veseli podatak da su neke od svjetski poznatih autorally ekipa prepoznale potencijal ove utrke i prijavile svoje vozače što će također biti posebno interesantno za sve zaljubljenike ovog sporta.

Važno je spomenuti da će oba dana utrke biti besplatna za sve gledatelje, a posjetioce će zasigurno razveseliti i nekoliko ograđenih fan zona s ugostiteljskim sadržajima.

Pozivamo sve zaljubljenike u sport i prirodu da sve informacije potraže na www.quattroriverrally.com te spoje ugodno s korisnim i iskoriste prekrasan vikend gledajući rally na jednoj od četiri karlovačke rijeke ili u samom gradu Karlovcu.

Organizator ove manifestacije je autoklub INA delta Zagreb uz snažnu podršku destinacijskih partnera Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije, Turističke zajednice područja ̋Četiri rijeke ̋, Turističke zajednice područja ̋Kupa ̋ te Grada Karlovca i gospodarskih subjekata kao sponzora.

Skip to content