Znate li što znači promenada? Promenada dolazi od francuske riječi promener = šetati se. Znate li što znači proljeće? A proljeće u Karlovcu? To znači da je vrijeme za proljetne promenade, tradicionalnu šetnju po nekadašnjoj Velikoj promenadi. Tradicija šetanja karlovačkom promenadom stara je kao i promenada sama. Manifestacija Proljetne promenade danas je živa i živahna, raspjevana i rasplesana, suncem obasjana i zelenim hladom sakrivena.

S proljeća se karlovačka promenada pretvara u veliku pozornicu na otvorenom. Zabavna druženja pružaju vam mogućnost aktivnog sudjelovanja i doista ćete tu naći nešto za svakoga. Naučite nešto novo o ekologiji i recikliranju i postanite prvi kotačić za spas naše modro-zelene planete. Sjednite na klupu u polusjenu divljeg kestena i uronite u glazbenu rijeku zvukova najvećeg harmonikaškog orkestra. Doznajte koja znanja se kriju u karlovačkim školama i koji to budući genijalci griju školske klupe. Odaberite subotu s temom gastronomije i iznenadite nepce novim doživljajima okusa.

Svaka je subota posebna u gradu rijeka i parkova. Proljetne promenade dodaju im novu dimenziju u kojoj ćete uživati i kao Karlovčanin i kao gost. Karlovčani vole goste. I vole svoj grad. Osobito vole goste koji vole Karlovac. Budite dio Karlovca i Proljetnih promenada, ako već niste, i prošetajte svoj osmijeh kroz grad!

Skip to content