Proljetne izložbe

TRAVANJ I SVIBANJ

Paviljon Katzler
„Cvjetni retrovizor“

Uz bočnu istočnu stranu Paviljona Katzler bit će uređen „Cvjetni retrovizor“, mali zeleno-šareni kutak za odmor od svijeta, s pogledom na jednu od najljepših vizura karlovačkih parkova.

Karlovački šanac, povijesni obrambeni dio karlovačke Zvijezde, danas je neobični trodimenzionalni park koji u proljeće procvjeta, zazeleni i oživi u šarenim bojama. Pogled na njega pruža se sa cijele Promenade, a u trenucima kad poželite zastati i predahnuti od stresa sa užurbanih staza svakodnevice, sakrijte se barem na kratko u Cvjetni retrovizor Paviljona Katzler. Sjednite, udahnite, i pustite misli da odlepršaju u zeleno, ploveći na tihim notama odškrinutih prozora Glazbene škole i veselim razgovorima ptica pjevica s Promenade.

I naravno, uslikajte se u tom trenutku s pozadinom parka i pošaljite u svijet jedinstvenu karlovačku razglednicu s komentarom #visitkarlovac jer život u Karlovcu je ponekad doista privilegija onima koji znaju uživati u trenucima.

ULAK, Domobranska 1a

Od 05. do 15.04.2023.
Uskršnja izložba – Izložba radova članova ULAK-a

Od 18.04. do 01.05.2023.
Plavo svjetlo – Samostalna izložba Dubravke Mijatović
Izložbe se mogu razgledati radnim danom od 17 do 19 sati te neradnim danima samo za organizirane grupe uz najavu na 095/906-1096.

Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić “ Karlovac, Ljudevita Šestića 1

Od 04.04.2023. do 25.04.2023.
Planinarsko društvo “Dubovac” – Izložba „I NAKON 100 GODINA, PLANINARSKO DRUŠTVO „DUBOVAC“

GALERIJA VJEKOSLAV KARAS

IZLOŽBA IVAN FIJOLIĆ: SKULPTURE, 15.03. – 23.04.
Kipar Ivan Fijolić poznat je po svom autentičnom subverzivnom izričaju utjelovljuje ideološke mitove, bilo da se radi o junacima pop kulture ili povijesnim likovima, koje umjetnik ne napušta, i koji djeluju humoristično u realnosti obilježenom tranzicijom i kriminalom.

IZLOŽBA ZORAN HOMEN, 17.05. – 25.06.
Akademski slikar Zoran Homen likovnim radom se bavi od 1967. godine. Izlagao je na deset samostalnih i preko 80 skupnih izložbi. Zorana Homena likovna kritika svrstava među istaknutije hrvatske hiperrealiste, dakle, pripadnika jednog od najzahtjevnijeg načina slikanja.

MUZEJ DOMOVINSKOG RATA KARLOVAC TURANJ

IZLOŽBA „DANI PONOSA – HEROJSKA OBRANA DUBROVNIKA 1991.“, 22.02. – 21.05.
Izložba cjelovito obrađuje najteže razdoblje rata u Dubrovniku od početka općeg agresorskog napada 1. listopada do 6. prosinca 1991. Čine ju tri zasebne tematske cjeline: Početak općeg vojnog napada na dubrovačko područje (listopad 1991.), Najteži dani herojske obrane Grada (studeni 1991.) i Dan za sve dane – 6. prosinac 1991.

 IZLOŽBA ANABEL ZANZE: AEROMITING, 29.05. – 30.10.
Akademska slikarica Anabel Zanze izlaže nedavno nastale radove u tehnici tuša i kolaža na papiru malog formata (10x15cm) pod naslovom Aeromiting. Umjetnica kao materijal za izradu kolaža koristi plakate, deplijane i kataloge prošlih izložbi što dinamičnim kompozicijama vratolomnih manevara, neizbježnih kolizija i sunovraćenje aviona daje autobiografski karakter.

OKRUGLI STOL – NOVINARI I FOTOREPORTERI U DOMOVINSKOM RATU, 03.05.
3. svibnja u Muzeju Domovinskog rata Karlovac-Turanj održat će se okrugli stol s ratnim novinarima i fotoreporterima koji su tijekom Domovinskog rata svijetu prenosili istinu o događajima u Hrvatskoj. Uz kraće izlaganje i video priloge prenijet će dio svojega bogatog iskustva i podsjetiti nas na značaj i ulogu medija u Domovinskom ratu.
Nakon izlaganja posjetitelji će moći sudjelovati u razgovoru.

STARI GRAD DUBOVAC

IZLOŽBA „1903. U HRVATSKOJ“, 21.04. – 05.05.

Izložba „1903. u Hrvatskoj“ je putujuća izložba o narodnom protumađarskom i protumađaronskom pokretu koji se nakon sukoba vojske i seljaka u Zaprešiću povodom skidanja mađarske zastave sa željezničke postaje proširio Banskom Hrvatskom. Na izložbi uz organizatora (Muzej Brdovec) sudjeluje još 14 muzeja, među njima i Muzej grada Karlovca, koji će predstaviti događaj te 1903. u svom kraju. 

JU AQUATIKA – SLATKOVODNI AKVARIJ KARLOVAC

Edukacijska izložba „Oblaci – nebeski šetači“ 

Od 6. travnja do 30. listopada 2023. godine u Aquatici – Slatkovodnom akvariju Karlovac razgledajte izložbu o oblacima, upoznajte ih iz najrazličitijih perspektiva i uvjerite se zašto članovi Društva ljubitelja oblaka zagovaraju ove tvrdnje: VJERUJEMO da su oblaci neopravdano na lošem glasu i da bi život bez njih bio neopisivo siromašniji. Oblaci su pjesma prirode, ali i njezin najpravičniji igrokaz jer svi na njih imaju jednako fantastičan pogled… 

Galerija ZILIK 
Ul. Stjepana Radića 13 
Radno vrijeme: Ponedjeljak, srijeda, petak: 10 – 12; Utorak, četvrtak 17 – 19 
Za potrebe većih grupa moguće je kontaktirati Martinu Prahović na mobitel: 099/2142222 

U četvrtak, 20. travnja 2023. u 19 sati otvara se samostalna izložba „Kompozicija vode“ akademske umjetnice Jasmine Jakopanec.  

Jasmina Jakopanec predstavit će se izborom radova iz ciklusa „Kompozicija vode“ koji je započela 2014. godine. Riječ je o radovima u kombiniranoj tehnici fotografije, crteža i kolaža različitih formata.  

Kustosica izložbe je izbornica ZILIK-a povjesničarka umjetnosti Sonja Švec Španjol. 

Izložba ostaje otvorena do 04.05.2023.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.