Proljeće u Karlovcu

Proljetno sunce vratilo je gradu boje. Još od starih mitova, legendi i priča iz davnina, proljeće u Karlovcu je posebno doba godine kad zazelene parkovi, cvjetni grmovi zablistaju iznad renesansnih zidina, a obale rijeka postanu oaze osmijeha šetača.

Pridružite nam se i postanite dio događanja proljeća u Karlovcu! Sve ćemo vam objasniti u nekoliko rečenica, a vi ste tu da napišete ostatak karlovačke proljetne priče, s vama u glavnoj ulozi.

Kad dođete u Karlovac, dočekat će vas naši lokalni turistički vodiči, a ako dobro proučite raspored šetnji, možda vas najviše privuče šetnja s Marijom Terezijom ili Nikolom Teslom. A ako želite vidjeti nevidljiva karlovačka vrata na ulazima Zvijezde, kustosi Gradskog muzeja vode vas na rutu „Od vrata do vrata“. Kad ste već tu u Zvijezdi, posjetite Veleučilište i zavirite u njihov pivarski praktikum i otkrijte što je to „Atrij znanja“.

 

Pobornici gastro-delicija imaju na odabir degustaciju jela budućih kuhara Trgovačko ugostiteljske škole, ali i posjet karlovačkim restoranima koji pripremaju posebne slastice, jela i koktele s jagodama.

Uz posjet Aquatici – slatkovodnom akvariju Karlovac rezervirajte i vrijeme da uz animatore naučite što vole jesti kornjače. Agencija Croatia Open Land organizirat će prezentaciju veslanja na Korani, a HPD Martinščak povest će vas na šetnju uz Kupu i Dobru.

Ili jednostavno sjednite na klupu na Promenadu i uživajte u glazbi s Glazbenog paviljona ili se zaigrajte na zelenom tepihu karlovačkog šanca. Nikad ne možete biti toliko veliki da ne poželite igru.

Vidimo se u proljetnom Karlovcu! Odaberite svoju ulogu i krenite pisati priču o proljeću u Karlovcu.

Skip to content