Proljeće u Karlovcu

Proljeće polako vraća gradu boje, posebno je to doba godine kad zazelene parkovi, cvjetni grmovi zablistaju iznad renesansnih zidina, a obale rijeka postanu oaze osmijeha šetača.  

Vrijeme je to kad se život ponovo vraća na gradske ulice, na brojne poznate lokacije, vrijeme za susrete i ugodna druženja. 

Kad dođete u Karlovac, dočekat će vas naši lokalni turistički vodiči, a ako dobro proučite raspored tura možda prošećete u društvu Marije Terezije, Dragojle ili Nikole Tesle 

Uz posjet Aquatici – slatkovodnom akvariju Karlovac svake subote naučite nešto novo na brojnim tematskim radionicama za cijelu obitelj, upoznajte povijest i kulturu grada kroz muzejske izložbe ili predavanja i otkrijte što se radi u Atriju znanja. 

 

Ljubitelji gastronomije mogu odabrati neku od gastro tema budućih karlovačkih kuhara ili posjet karlovačkim restoranima koji pripremaju posebne riblje jelovnike.  U svibnju u našim ugostiteljskim objektima otkrijte okus jagode u slanim jelima, slasticama ali i raznovrsnim napitcima. 

Lokalna agencija za vas organizira školu veslanja i sigurnog ponašanja na vodi, a planinari će vas povesti na šetnje koje ćete dugo pamtiti. Saznajte što su nekad lađari radili u ovo proljetno vrijeme ili uživajte uz rijeke i na rijekama. 

Ili jednostavno sjednite na klupu u jedom od parkova, napravite uspomenu uz neku foto-točku ili velike šarene pisanice oslikane rukama karlovačkih umjetnika, a možete ih i promatrati dok stvaraju nova djela. Poslušajte kako zvuči klasična glazba u parku ili se opustite uz svirku na Korani. Pronađite pisanice ili isprobajte raznovrsne igre u parku.   

Doživljaja je mnogo, na vama je da ih otkrijete i pridružite nam se. Ovog proljeća odaberite Karlovac! 

Skip to content