Proljeće u dvorištu Trgovačko ugostiteljske škole

Proljeće u dvorištu Trgovačko ugostiteljske škole

U dvorištu Trgovačko ugostiteljske škole Karlovac učenici škole, budući kuhari pripremaju tradicionalna jela u kotlićima na otvorenoj vatri pod nadzorom svojih mentora. Ovu aktivnost organiziraju učenici i djelatnici Trgovačko ugostiteljske škole Karlovac kao još jednu u nizu svojih promotivnih aktivnosti na temu pripreme tradicionalnih jela te promocije zanimanja.

Tradicionalna jela pripremaju se petkom, u prijepodnevnim satima u dvorištu škole i dostupna su posjetiteljima za degustaciju po promotivnoj cijeni.

26.3. 2021 – Čobanac

Čobanac se kuha vani u kotlićima, a prilog su klasični žličnjaci

2.4.2021 – Fiš paprikaš i široki rezanci

Fiš se kuha vani u kotlićima na otvorenoj vatri, učenici i mentori

30.4.2021 – Fileki (špek-fileki)

Fileki, tripice, škembići, vampi, jelo je koje izaziva oprečne reakcije. Od gotovo fanatičnog obožavanja, osnivanja klubova ljubitelja fileka, do potpunog ignoriranja pa čak i prezira. Bilo kako bilo namirnica je to koja je sve traženija i nije jednostavno doći do nje, a mjesta gdje se mogu pojesti fileki jako je malo. Zbog toga vam u restoranu praktikumu Pod starimi krovovi nude ovu deliciju koju će pripremiti učenici i mentori Trgovačko ugostiteljske škole Karlovac.

 Fileki će biti gotovi oko 11.00 sati nakon čega slijedi prodaja zainteresiranim posjetiteljima.

Sve aktivnosti će se provoditi u skladu s epidemiološkim preporukama i mjerama, te iz škole mole posjetitelje da se pridržavaju preporuka prilikom boravka u dvorištu škole.

Skip to content