Projekt turističkih vodiča „Upoznaj svoju zemlju“

U sklopu drugog izdanja projekta „Upoznaj svoju zemlju“, Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske će povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske, 13. siječnja 2019. godine (nedjelja) s početkom u 12:00 sati organizirati besplatna vođenja u svim gradovima u kojima djeluju društva turističkih vodiča – članice ZDTVH-a.

Radi se o organizaciji besplatnih vođenja od strane lokalnih turističkih vodiča u svakom gradu, a sva vođenja uz turističke vodiče počet će u svim gradovima i mjestima u isto vrijeme. Vođenja su namijenjena prvenstveno lokalnom stanovništvu kako bi upoznali svoj grad te postali ambasadori hrvatskog turizma, ali naravno i svim posjetiteljima i turistima.

Lokalno stanovništvo važan je ambasador turizma svoga kraja. Ovakvim se projektima želi potaknuti upravo domaće stanovništvo da aktivno sudjeluje u promicanju sadržaja koje nudi pojedina destinacija. Ovom akcijom želi se, između ostaloga,  ukazati i na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske kao i na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine.

U Karlovcu, projektu se i ove godine, u suradnji s  Turističkom zajednicom grada Karlovca, pridružuju vodiči Udruge turističkih vodiča Bastion iz Karlovca.  Razgled grada (Zvijezde) u pratnji turističkog vodiča počet će u nedjelju, 13.1.2019. u 12.00 h kod paviljona Katzler.

Pozivamo sve građane Karlovca, kao i posjetitelje da se priključe ovom obilasku i upoznaju još bolje Karlovac i karlovačku Zvijezdu uz vodstvo licenciranih turističkih vodiča.

Skip to content