Izletište Gliboki Brod

U potrazi za mirom i spokojem u prirodi pronaći ćete u okolici Karlovca jedan mali raj samo za vas – izletište Gliboki Brod. Doći ćete do njega kopnom ili vodom, birajući prijevoz po vlastitoj volji, bicikl, automobil ili povijesnu vožnju žitnom lađom do susjednog sela. Volite li tišinu rijeke ova zadnja opcija je idealna za vas.

Tradicionalno poljoprivredno imanje obitelji Marinković skriveno je u slikovitom pokupskom selu Brežani okruženo stoljetnom hrastovom šumom. Poljoprivredna tradicija danas je obogaćena novom granom – agroturizmom. Tu možete naučiti zaboravljene vještine obrade zemlje, upoznati stado koza i ovaca, družiti se s dva prekrasna konja Munjom i Gromom i počastiti svoje nepce domaćim sokom od koprive, bazlamačom i domaćim kruhom. Ne zaboravite povesti svoju djecu, a ako nemate svoju, povedite susjedovu djecu, uživat će u školi u prirodi. Ili jednostavno probudite dijete u sebi i dođite sami. Naberite jagode, probajte pekmez od šljiva što rastu na obroncima, prošetajte do izvora, vratite sjećanja na djetinjstvo.

Izletište Gliboki Brod neka vam bude vaš bijeg od svakodnevice. Naučite nešto novo u današnje doba zaboravljenih vještina i uživajte u mirisu trave, šumu vjetra i pjevu ptica. Naručite domaći ručak, prepišite recept bake Marijane, prepustite se gostoprimstvu domaćina.  Ako imate sreće, u šetnji obalom rijeke mogli biste naći komadić morske školjke davno nestalog Panonskog mora i na trenutak zamisliti kako se doista nalazite na obali drevnog mora.

OPG MARINKOVIĆ – IZLETIŠTE GLIBOKI BROD

Adresa:
Brežani 16, 47 000 Karlovac
Telefon:
047/711-276
Mobitel:
Sanja Marinković: 091/578-37-49
Tomislav Marinković: 091/571-48-99
E-mail:
[email protected]
Web:
http://opg-marinkovic.hr/

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.