Manifestacija Dani europske baštine 2020. u Hrvatskoj se već tradicionalno održava svake godine tijekom rujna i listopada, ove godine tema je “Baština i obrazovanje – učenje za život”. Ovogodišnja tema u centar stavlja koheziju baštine i obrazovanja kako bi se društvo potaknulo na veću aktivnost u području obrazovanja. Povodom obilježavanja Dana europske baštine 2020.

Gradski muzej Karlovac će u srijedu, 23. rujna na Starom gradu Dubovcu i u Gradskom muzeju održati dan otvorenih vrata, kao i besplatna stručna vodstva za sve koji žele naučiti više o karlovačkoj kulturnoj baštini.

  • U Gradskom muzeju Karlovac će se u 10.00 i 17.00 sati održati vodstva za građanstvo pod naslovom “Od prvog kata do zvjezdanih vrata”.
    Kustosi će sudionike provesti stalnim postavom te kontekstualizirati muzejske predmete u odnosu na in situ izložbu “Vrata zvijezde”, izložbu koju će sudionici istražiti u šetnji s našim kustosima.
  • Na Starom gradu Dubovcu će u 12.00 i 17.00 sati biti održana stručna vodstva pod naslovom “Baština s vrha Karlovca”, a na kojima će biti predstavljen stalni postav branič-kule pod nazivom “Oko Kupe i Korane”. Mjesto polaska grupa će biti dvorište Gradskog muzeja Karlovac i Starog grada Dubovca.

Ako ne stignete na organizirana vodstva razgledajte stalnu izložbu Gradskog muzeja Karlovac i Starog grada Dubovca u drugom terminu jer će ulaz na ove dvije baštinske lokacije biti slobodan cijeli dan. Radno vrijeme Gradskog muzeja Karlovac će biti od 8.00 do 19.00 sati, a branič-kule Starog grada Dubovca od 10.00 do 20.00 sati.

Osobe zainteresirane za vodstva na Starom gradu Dubovcu molimo najavu sudjelovanja na e-mail adresu iva.alibasic@gmk.hr jer je broj osoba po grupi ograničen.

Zahvaljujemo na razumijevanju i podsjećamo sve sudionike vodstava da sa sobom ponesu zaštitne maske.

Program će se provesti uz poštivanje epidemioloških preporuka.

Skip to content