PROGRAMI
Retro foto kutak 15.8. -15.9. 2022.
Mali izlog velike povijesti „Povijest piva na karlovački način“ 15.8. – 15.9. 2022.
Suveniri s temom piva 15.8. – 15.9. 2022.

Retro foto kutak
Retro foto kutak je nezaobilazna točka svakog posjeta Karlovcu ili obične šetnje gradom, postavljen uz Paviljon Katzler tijekom cijelog ljeta, a neposredno prije Dana piva pretvara se u retro foto kutak s temom piva. Osim fotografiranja, služi i za kraće predahe umornih i sretnih šetača koji mogu razgledati sve detalje Retro kutka i educirati se o starim nazivima karlovačkih gostiona, razgledati predmete iz bogate povijesne zbirke i naučiti koja je razlika između „šegrta“ i „ceha“.
U pivskom Retro kutku možete riješiti i nagradni kviz na temu pive, pogledati kratku predstavu ili probati pivske koktele. Termini događanja će biti objavljeni na društvenim mrežama.

Mali izlog velike povijesti
Mali izlog velike povijesti je izložbeni prostor Paviljona Katzler, dostupan za besplatni razgled 24 sata dnevno što ga čini najdemokratičnijim izložbenim prostorom u gradu. Dio je programa Javnih potreba u kulturi Grada Karlovca u 2022. godini.
Teme u izlozima se mijenjaju mjesečnim tempom, a izložba o pivi, Danima piva i karlovačkim gostionama bit će postavljena u razdoblju kolovoz/rujan. Naziv izložbe „Povijest piva na karlovački način“ otvorit će vam drugačiji pogled na tradiciju pivarstva i običaje.

Suveniri s temom piva
U tradicionalnoj pivskoj sezoni u Karlovcu u Paviljonu Katzler moći će se nabaviti suveniri s temom piva. Ove godine suvenirski adut na temu piva je Pivski sapun, sapun ručne izrade, skuhan od svijetle i tamne pive.
Tu su i prigodne majice s pivskom temom, te magneti i licitari u obliku krigle piva. Kao posebnu poslasticu pripremamo prodaju povijesnih keramičkih pivskih krigli kao dijela europske kulture ispijanja i proizvodnje piva.

 

Skip to content