Osvojene nagrade u prošloj godini potvrda su uspješnog rada

Na redovnoj godišnjoj skupštini Turističke zajednice grada Karlovca održanoj u ponedjeljak, 11. travnja, usvojeno je Izvješće o izvršenju Programa rada Turističke zajednice grada Karlovca za 2022. godinu. Članovi skupštine prihvatili su i Izvješće o radu Turističkog vijeća u 2022. godini kao i Izvješće o nadzoru Skupštine za 2022. godinu.

Prezentirani su ostvareni rezultati turističkog prometa u gradu Karlovcu, struktura smještajnih kapaciteta, struktura prihoda i rashoda prošle godine, te aktivnosti provedene na razvoju i komunikaciji turističkih proizvoda grada te području destinacijskog menadžmenta. U 2022. godini ostvareno je ukupno 81018 noćenja što je na razini 97,47% ostvarenog prometa rekordne 2019.  dok je broj smještajnih objekata veći za 16% u odnosu na godinu ranije.

Fokus TZ grada Karlovca u 2022. godini bio je na unaprjeđenju gastro i kulturnog proizvoda grada te proizvoda aktivnog odmora a sukladno strateškim smjernicama. Već u drugoj godini od uvođenja besplatne tematske ture s vodičima postale su motiv dolaska u destinaciju i element integracije ostale turističke ponude.

Uz događanja u organizaciji Turističke zajednica i Grada Karlovca kroz Javni poziv za sufinanciranje manifestacija te logističku potporu podržano je i 30-tak drugih organizatora.

Predstavljeni su i rezultati komunikacijskih aktivnosti na vlastitim digitalnim kanalima turističke zajednice i analiza medijskih objava a uspješnim je ocijenjeno i sudjelovanje u nacionalnim tematskim kampanjama te promocija putem digitalnih kanala Hrvatske turističke zajednice. Uspostavljena je suradnja i s nekoliko agencija u cilju kreiranja aranžmana za posjet Karlovcu a također je iskorištena i svaka mogućnost za podizanje vidljivosti grada kao cjelogodišnje turističke destinacije.

Turističko informativni centar u 2022. godini posjetilo je ukupno 755 posjetitelja iz čak 23 zemlje pri čemu je turistička karta grada i dalje najtraženiji promotivni materijal.

Posebno su istaknute osvojene nagrade u 2022. godini i to Simply the best za manifestaciju Ivanjski krijes i Pivsku potragu, posebna nagrada na Međunarodnom festivalu turističkog filma ITF CRO za Destinacijski video te Zlatni Interstas za izvrsnost u doprinosu razvoju turizma grada.

„Upravljanje destinacijom kroz projekt IQM, međusobno umrežavanje dionika i održavanje postignute razine kvalitete usluga u turizmu grada ostaju i dalje jedan od glavnih ciljeva djelovanja Turističke zajednice grada Karlovca. Zajedničkim radom možemo pozicionirati Karlovac kao poželjno turističko odredište“, rekla je direktorica Turističke zajednice Marina Burić.

 

Skip to content