Nova gradska manifestacija nastala u okviru provođenja europskog projekta FORTITUDE koji osim grada Karlovca provode Tvrđava kulture Šibenik kao vodeći partner te grad Banja Luka i Opština Bar. Cilj provođenja projekta je obogaćivanja turističke ponude i poboljšavanja aktivnosti utvrđenih lokaliteta u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori a osim projektnih partnera ovogodišnjoj manifestaciji su se pridružilo preko 30 utvrđenih lokaliteta iz sve tri države.

Tema ovogodišnje manifestacije je „Svjetlost – od davnina do danas“ a cilj pokazati Dubovac kao iznimnu turističku atrakciju našeg grada koja posjetiteljima omogućuje iskustvo doživljaja materijalne i nematerijalne kulturne baštine. Sam program sastoji se od kreativnih i edukativnih radionica na temu manifestacije, prezentacije sokolarstva, viteških oklopa i srednjevjekovne odjeće, vođene turističke ture te svjetlosne predstave u večernjim satima koja će biti vidljiva šire od same lokacije održavanja.

Noć tvrđava počinje 29. travnja 2022. u 18 sati a svjetlosna predstava počinje u 21 sat dok su idućeg dana u programu brojna događanja od 10 do 18 sati.

Skip to content