Ovogodišnja Noć muzeja održat će se 15. put po redu u cijeloj Hrvatskoj, a zajednička tema je Velike obljetnice hrvatskih muzeja. Ova kulturna manifestacija započela je 2005. godine s nekoliko zagrebačkih muzeja, da bi tijekom proteklih godina prerasla u najznačajniju manifestaciju hrvatskih muzeja. U 15 godina Noć muzeja i njene programe posjetilo je više od 5 milijuna posjetitelja diljem Hrvatske.

Jedan od najznačajnijih dosega manifestacije jest promocija muzeja i muzejske struke te stvaranje nove publike, jer su brojni posjetitelji u Noći muzeja „otkrili“ muzeje, da bi kasnije postali stalna publika.

Noć muzeja 2020. održat će se u petak, 31. siječnja 2020. godine od 18.00 sati do 01.00 sat poslije ponoći u više od 210 muzeja, galerija i ustanova u kulturi u više od 100 hrvatskih gradova, općina i mjesta.

Karlovac se po 14. puta bogatim programom uključio u obilježavanje Noći muzeja. Uz brojne prigodne izložbe i predavanja, Gradski muzej će obilježiti i svoju 115. godišnjicu. U Slatkovodnom akvariju Aquatika gostuje izložba o krapinskim neandertalcima, Gimnazija će se posvetiti Kinu Edison koje bi ove godine slavilo 100 godina. Franjevački muzej otvara svoja vrata posjetiteljima koji će moći posjetiti crkveni tavan te pogledati izložbu povjesnih ura na crkvenim zvonicima. Turistički informativni centar na Korzu bit će otvoren do 22 sata, te će posjetitelji moći pogledati izložbu starih karlovačkih razglednica. U Nacionalnom svetištu sv. Josipa bit će obilježena 40. godišnjica osnutka Dijecezanskog muzeja, a KUD Sv. Ana Vučjak u Etno kući predstavit će svoju Etnografsku zbirku koja od lani ima svojstvo kulturnog dobra Republike Hrvatske. Više od 120 spomenara i značaka biti će izloženo na izložbi kojuu organizira KUD Stative u područnoj školi. Neki od izložaka stariji su od 100 godina. U programu Noći muzeja sudjeluje i Muzej karlovačkog vatrogastva.

Detaljan program i lokacije koje sudjeluju u Noći muzeja u Karlovcu pogledajte OVDJE.

Grad Karlovac je i ove godine za posjetitelje u Noći muzeja organizirao besplatan prijevoz. Vozni red pogledajte na poveznici – VOZNI RED.

Skip to content