Noć glazbe i Kava s Bachom, 22. i 23. ožujka

Program projekta Noć glazbe i Kava s Bachom

NOĆ GLAZBE , Petak, 22. 3. 2019.

15:00 BACH 1 / dvorana u potkrovlju
16:00 BACH 2 / velika dvorana – službeno otvorenje
17:00 BACH 3 / dvorana u potkrovlju
18:00 BACH 4 / velika dvorana
19:00 BACH 5 / dvorana u potkrovlju
21:00 BACH 6 / velika dvorana – svečani koncert
22:30 BACH 7 / velika dvorana – završni koncert

Slušajte Bacha UŽIVO!
#dvorane Glazbene škole Karlovac
#veliki ekran u parku
ispred Glazbene škole Karlovac i u centru Vojnića i Ogulina
#www.glazbena-ka.hr

KAVA S BACHOM, Subota, 23. 3. 2019.

10:00 Koncert u Papa’s baru Kava s Bachom
10:30 Predavanje učenika povijesti glazbe Glazbene škole Karlovac
11:30 Predavanje i koncert čembalistice Linde Mravunac Fabijanić

Koncert u Papa’s baru
#više od 30 ugostiteljskih objekata i javnih ustanova
#www.karlovacki.hr, 90,1 MHz
#trend.com.hr, 102,1 i 106,9 MHz
#Radio Labin

Glazbeni događaj “Noć glazbe i Kava s Bachom u Karlovcu” održava se peti put u organizaciji Glazbene škole Karlovac kao projekt edukacije publike i obilježavanja 334. rođendana Johanna Sebastiana Bacha.
Ovaj jedinstveni nacionalni projekt provodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske a od prošle se godine provodi u sklopu „Programa poticanja razvoja publike u kulturi u Republici Hrvatskoj” koje provodi Ministarstvo kulture RH.
“Noć glazbe u Karlovcu”, događaj kojim se obilježava 334. rođendan velikog skladatelja, počinje u petak, 22. ožujka 2019. u 15 sati koncertom najmlađih polaznika.
Na sedam uzastopnih koncerata kroz 9 sati programa će nastupiti preko 150 solista, 4 velika ansambla učenika i akademskih glazbenika. Gosti ovog glazbenog događaja su učenici glazbenih škola iz Osijeka, Splita, Zagreba, Varaždina, Sesveta, Pule, Labina, Slatine, Ogulina, Jastrebarskog, Koprivnice i Budimpešte. Na koncertima će nastupiti i renomirani umjetnici kao i Karlovački komorni orkestar Glazbene škole Karlovac. U goste nam stižu slavni mladi umjetnici, pijanistica Mia Pečnik,, pijanist Lovre Marušić, poznati slavonski tamburaš Mario Zbiljski i Akademski sastav Glazbene staze iz Zagreba.
Cijeli program prenosit će se na velikom ekranu u parku ispred Glazbene škole Karlovac i bit će vidljiv duž Šetališta dr. F. Tuđmana. Program će se uživo prenositi u centru Vojnića i Ogulina a Live stream će biti dostupan na internetskoj stranici škole (www.glazbena-ka.hr).

“Kava s Bachom” subotnji je dio programa koje je  podržalo više od 30 ugostiteljskih objekata u Karlovcu, Ogulinu, Lasinji, Plaškom, Ribniku, Vojniću, Ozlju, Slatkovodni akvarij Aquatika, Trgovački centar Gavranović, Obrazovni centar Marković, Dil-Turist, Obiteljski dom za starije i nemoćne „Lijepi dani“, Domovi zdravlja Vojnić i Ozalj, Cvjećara Krizantema. Njihovi će posjetitelji tijekom subotnjeg prijepodneva 23. ožujka, od 10 do 12 sati, imati priliku uz kavu uživati u jazz, blues i rock obradama Bachovih skladbi koje će se emitirati na Hrvatskom radio Karlovcu,Trend Radiju i Radio Labinu. Održat će se i klasični koncert J.S.BACHA u jednom od karlovačkih kafića.
Istovremeno će se u Glazbenoj školi Karlovac održati zanimljiva, stručna, popularna i edukativna predavanja i koncert  muzikologinje Glazbene škole Karlovac Tereze Špralje, učenika srednje glazbene škole i čembalistice Linde Mravunac Fabijanić. Predavanje će se live streamom prenositi i u škole, muzeje, knjižnice i čitaonice Karlovačke županije i šire putem poveznice glazbena-ka.hr/live na internetskoj stranici škole www.glazbena-ka.hr bit će dostupno i svim ostalim zainteresiranim sudionicima projekta.

Cjelokupni program otvoren je za javnost i besplatan za posjetitelje.

Skip to content