Jeste li znali da je Nikola Tesla prezirao bisere na ženama, umalo se dvaput utopio u Korani ili da je imao nevjerojatno fotografsko pamćenje? Odgovore na ova pitanja možete pronaći u jedinstvenom centru posvećenom Nikoli TesliNikola Tesla Experience centru Karlovac.

Smješten je na adresi Rakovac 6, tik do Gimnazije Karlovac, nekad Velike kraljevske realke, na kojoj je mladi Tesla maturirao 1873. godine. Upravo u toj školi Nikola je postao TESLA zahvaljujući svom profesoru fizike Martinu Sekuliću koji ga je zaintesirao za elektricitet.

Ako se želite dobro zabaviti i pritom naučiti nešto novo onda je posjet Nikola Tesla Experience centru pravi odabir. Sve izgleda poput igre, ali je čista znanost! Suvremeni i interaktivni centar svojevrsni je hommage osobi Nikole Tesle, gdje upoznajete genijalnog znanstvenika sa svim njegovim vrlinama i manama.

Možete li zamisliti lebdeće tablete? Ukroćene munje? Teslu Superjunaka? Kako je Tesla predvidio mobitel? Ako se želite inspirirati Teslinim genijem dođite u naš Centar u Karlovcu, udaljen svega 5 minuta vožnje automobilom od naplatnih kućica Karlovac.

 

Kroz ilustracije, animirane i dokumentarne filmove, tablete, projekcije i misaone igre otkrit ćete Teslinu životnu filozofiju, saznati više o njegovim najvećim izumima te upoznati osobe koje su ostavile neizbrisiv trag u njegovom životu. No, to nije sve! Uz istraživanje Teslinog uma i života, možete pronaći inspiraciju za vlastitu kreativnost i probuditi svoje najskrivenije talente.

Želimo vam da naučite nešto novo, istražite svijet Teslinog genija i uživate u zabavnom iskustvu.

Radno vrijeme centra je od ponedjeljka do subote od 9:00 do 19:00, dok smo nedjeljom i blagdanom otvoreni od 10:00 do 18:00 sati.

Posjetite našu web stranicu www.ntec.hr kako biste saznali više informacija o svim događanjima i sadržajima koje smo pripremili za vas.

Radujemo se vašem dolasku i prilici da vam pružimo nezaboravno iskustvo u našem centru. Vidimo se u Nikola Tesla Experience centru Karlovac!

Skip to content