Nedostajete nam…

Našu želju za druženjem s vama morat ćemo malo odgoditi. Ali, priznajte, nikad vam nismo bili bliže, na dohvat prstiju tipkovnice na laptopu ili mobitelu imate Karlovac na dlanu kao nikad prije. Sigurni smo da i dalje pratite VisitKarlovac, da ćete proučiti svaki detalj grada online i biti spremni ispuniti sve svoje želju kad ovo prođe – grad pun ljudi koji uživaju u istraživanju povijesnih kamenih zdanja, u šetnji zelenim prstenom oko Zvijezde, u pogledu na bistre rijeke i u druženju s nama Karlovčanima.

Radujemo se ponovnom susretu s vama dragi turisti, prolaznici, prijatelji Karlovca!

Pripremili smo nove gastronomske delicije, uredili parkove i pripremili neka nova iznenađenja kako biste, zajedno s nama, uživali u jedinstvenom doživljaju grada na četiri rijeke.
Nedostaje nam žamor na svim jezicima svijeta, nespretno sporazumijevanje na mađarskom, zajedničko pjevanje uz gitare na engleskom, pričanje uz pantomimu s rukama na talijanskom, nabrajanje domaćih specijaliteta na njemačkom koji se i danas koriste u izvornom obliku pa se zajedno smijemo kad otkrijemo koliko toga imamo zajedničkog.

Karlovac je oduvijek volio goste, to znate vi koji ste već bili ovdje, a vi koji ćete tek doći, shvatit ćete da je tako kad prvi put zakoračite na karlovačko tlo i postanete zvijezda naše Zvijezde.
Želimo da vaši koraci odzvanjaju tišinom jutarnje izmaglice nad Kupom dok se spuštate drevnim stepenicama sa Starog grada Dubovca.
Želimo da uronite umorne noge u bistru vode Korane nakon susreta s vodenim svijetom slatkovodnog akvarija Aquatike.
Želimo da sjednete s nama na klupu u hlad kestena na Promenadi nakon putovanja u prošlost Gradskog muzeja.
Želimo da vas rastuži priča o teškim ratnim danima koju ćete čuti u Muzeju Domovinskog rata na Turnju, ali i da vas nasmije do suza vesela zgoda iz karlovačkog života prepričana zvonkim glasom lokalnog vodiča.
Želimo da se umorite od preskakanja korijenja starih stabala Vrbanićevog perivoja dok odlazite u potragu za najboljom foto-točkom grada.
Želimo da vas Karlovac inspirira za nove pobjede.

Želimo da grad kojeg nikad nitko nije osvojio, osvojite upravo vi, svojim osmijehom.

I sad, kad smo zajedno samo virtualno, znamo da doma sigurno imate neki vrijedni komplet čaša koje čuvate samo za posebne prilike.
Preživjeti sve ovo je posebna prilika i sada je vrijeme da ih izvadite iz kutije, nazdravite lijepim trenutcima koje smo proveli zajedno, ali i onima koji nas tek čekaju. A ako imate onu pivsku kriglu s Dana piva u Karlovcu, znate što vam je činiti. Napunite je, neka se zapjeni do vrha i nazdravite novim susretima s Karlovcem.

 

Skip to content