NA KAVU U KARLOVAC!

Znate li da ste od naplatnih kućica u Karlovcu na svega pet (!) minuta od kave uz obalu Korane, Kupe ili pak od kave na terasi u parku?

Kava je puno više od ukusnog napitka. U Hrvatskoj, pa tako i u Karlovcu, kava je sinonim za druženje. Ponekad će vas Karlovčani pozvati na kavu, a onda naručiti nešto sasvim drugo. Nemojte se iznenaditi, to je sasvim u redu i tipično karlovački. Vi se samo opustite uz omiljenu kavu s pogledom na rijeku ili park. Bojama raskošna rana karlovačka jesen oduševit će vas na svakom koraku. Predahnite i uživajte!

SVJETSKI DAN KAVE

Ovog petka 1. listopada obilježit ćemo Svjetski dan kave u restoranu praktikumu „Pod starimi krovovi”, a kako drugačije nego – kavom! Očekujte malo povijesti, zanimljivosti, razne vrste finih kava i ukusno iznenađenje. Od 10:00 do 12:00 sati učenici Trgovačko ugostiteljske škole, smjera kuhari i slastičari, uz svoje mentore pripremat će razne napitke od kave i s kavom uz poneki slatki zalogaj. Vidimo se na kavi u srcu karlovačke Zvijezde!

kava karlovac

IZLOŽBA O KAVI

Dođite na kavu! A kad ste već na kavi u Karlovcu, pogledajte prigodnu izložbu o kavi u Paviljonu Katzler. U Malom izlog velike povijesti očekuje vas izložba povodom Svjetskog dana kave. Saznat ćete više o vrstama kave, kavopijama i bečkoj kulturi kave… Znate li što je bečki melanž? A što je kaisermelange?  Više o izložbi, bečkoj kavani i tipičnim izrazima, te o tome što je kava značila i znači kroz povijest na ovom prostoru pročitajte na stranici Paviljona Katzler.

 

Skip to content