Na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata Muzej Domovinskog rata Karlovac – Turanj otvoren za posjetitelje

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje Muzej Domovinskog rata Karlovac – Turanj će u četvrtak 18. studenoga za posjetitelje biti otvoren od 10 do 18 sati. Posjetitelji će u muzeju moći razgledati unutarnji i vanjski dio stalne muzejske izložbe „Karlovac 1991.-1995.“ i izložbu „Lica Karlovčana 1991. – 2021.“ fotografa Dinka Neskusila.

Stalna muzejska izložba „Karlovac 1991. – 1995.“ tematizira civilni život u Karlovcu i Karlovačkoj županiji te karlovačkoj bojišnici tijekom Domovinskog rata. Posjetitelji na stalnoj izložbi mogu razgledati originalne predmete, multimedijski sadržaj, vanjski izložbeni prostor u kojem je prezentirana borbena tehnika korištena u Domovinskom ratu i edukativne interaktivne instalacije.

Izložbom fotografija Dinka Neskusila „Lica Karlovčana 1991. – 2021.“ prezentiran je svijet ljudi koji su preko noći postali branitelji domova, skrbnici ratnih stradalnika, fotoreporteri i sl. Neskusilove fotografije nastale u radnim godinama odišu snagom proživljenoga te prikazuju senzibilitet u pristupu ljudima čija će lica ovjekovječiti svojim objektivom. Osobe s fotografija autor je nakon trideset godina potražio, razgovarao s njima i ponovo ih fotografirao u istom ambijentu. Nove fotografije predstavljaju zanimljivu vizualnu usporedbu istih motiva s tridesetogodišnjim odmakom te premošćuju prošlost i sadašnjost, ratne i mirne godine, nekadašnji i današnji Karlovac.

Posjet muzeju moguć je uz pridržavanje svih epidemioloških mjera donesenih od strane Stožera civilne zaštite RH.

Skip to content