MEĐUNARODNI ETNO JAZZ FESTIVAL

Međunarodni Etno Jazz Festival već je 13. put s nama! I ove godine organizatori su pripremili odličan program. Festival je u proteklim godinama ugostio 50-ak izvođača, iz više od 10 zemalja Europe, Azije, Sjeverne i Južne Amerike. Ugostili je brojna značajna inozemna i domaća imena, a među njima i neke zaista vrhunske svjetske umjetnike. Ove godine Festival se održava na Starom gradu Dubovcu od 19. do 21. srpnja 2019., no u slučaju lošeg vremena koncerti će biti održani u Gradskom kazalištu Zorin dom.

Sva događanja počinju u 21 sat. Karte se mogu kupiti u pretprodaji preko web shopa Entrio.hr, po cijeni od 60 kn za prvi dan – Mary Coughlan trio i 60 kn za drugi dan – Branimir Gazdik kvartet. Posljednji, treći dan, kada nastupa Ralph Towner, cijena ulaznice je 120 kn. Cijena festivalske ulaznice je 180 kn, vrijedi za sva tri dana. Ulaznice također možete kupiti u poslovnicama Ghetaldusa. Na dan koncerta ulaznice će se prodavati po cijeni od 70 kn za prvi i drugi dan, a za treći dan po cijeni od 140 kn.
Za sve upite obratite se na adresu [email protected].

MARY COUGHLAN TRIO

Mary Coughlan jedna je od najzanimljivijih irskih pjevačica, moglo bi se reći i prava legenda. Poznata je po osebujnoj, emocionalnoj interpretaciji blues, jazz i rock standarda. Diskografija joj za sada sadrži 14 albuma, a u karijeri se okušala i kao glumica. Mary pripada onom posebnom umjetničkom krugu koji nikako ne može publiku ostaviti ravnodušnom. Svoj život prepun uspona i padova živo interpretira pjevajući diljem svijeta i ostavlja na publiku upečatljiv i snažan emocionalni dojam. Johnny Taylor, također iz iz Irske, nastupit će kao klavirist, a za lokalnu publiku posebna je zanimljivost što će nastupiti i kontrabasist – basist Sven Bujić, Karlovčanin koji je dugo s Mary nastupao u Irskoj.

Koncert: 19.7. u 21:00

BRANIMIR GAZDIK KVARTET

Bubnjar Branimir Gazdik svirao je u nebrojenim jazz postavama. Također je aktivan i na pop rock sceni. Nakon albuma „FRIENDLY“ (2009.), nominiranog za nagradu Porin u kategoriji najboljeg jazz albuma, 2018.g. izdaje svoj drugi samostalni album pod nazivom „LINK“. Album je također nominiran za nagradu Porin u svim jazz kategorijama. Glazba koju kvartet izvodi sinergija je raznih stilova (jazz, funk, latin, world music…) stopljenih u jedan zajednički „fusion“ izraz. Uz Gazdika kvartet sačinjavaju nagrađivani hrvatski glazbenici Maasej Kovačević i Vedran Ružić te jedan od najcjenjenijih slovenskih saksofonista Lenart Krečič.

Koncert: 20.7. u 21:00h

RALPH TOWNER

Ralph Towner – gitarist, klavirist i kompozitor, istinski je velikan jazz glazbe. Snimio je veliki broj albuma od koji su neki antologijski te surađivao s mnogim najvećim imenima svjetskog jazza.

Rođen 1940. u Chehalisu, Washington karijeru je započeo kao klasični pijanist, a u 60-im godinama prošlog stoljeća počeo je svirati gitaru. U njegovu sviranju osjeća se utjecaj raznih etno kultura te je i njegov rad dobrim dijelom obilježen na taj način. 1970. godine osniva legendarnu grupu Oregon koja je tijekom sedamdesetih izdala niz vrlo utjecajnih ploča koje su kombinirale narodnu glazbu, indijske oblike i slobodnu jazz improvizaciju. U isto vrijeme Towner je započeo dugogodišnju vezu s čuvenom izdavačkom kućom ECM koja je izdala velik broj njegovih albuma.

Njegov značaj te biografija i diskografija toliko su veliki da ovdje u najavi koncerta možemo samo još spomenuti neke velikane s kojima je radio: Weather Report, Egberto Gismonti, Gary Peacock, Jan Garbarek, Larry Coryell…Treba reći da je klasična gitara još uvijek rijetka pojava u jazzu te da je Ralph Towner i u tome jedan od glazbenih inovatora. Nakon solo koncerta u Poreču 2012., koncerta s grupom Oregon 2015. u maloj dvorani Lisinski, sretni smo i ponosni što će nastupiti na karlovačkom festivalu. Ralph Towner nastupit će solo svirajući klasičnu gitaru.

Koncert: 21.7. u 21:00h

 

Skip to content