Petak 22.7.2022., Stari grad Dubovac

Bok Blues

Ovogodišnji festival otvaraju gosti Bok Blues, dvojac, autorski dio BE HA VE Americana Blues benda. 2020. g. pobijedili su u solo/duo kategoriji na 12. Croatian Blues Challengeu, a u svibnju 2022. g. zastupali su Hrvatsku na International Blues Challengeu u američkom gradu Memphis, Tennessee. Među natjecateljima iz Amerike i cijelog svijeta postigli su izuzetan uspjeh ušavši u polufinale natjecanja. Novim uzbudljivim pothvatom Bok Blues izražavaju svoju viziju tog glazbenog žanra predstavljajući vlastite skladbe i jačajući temelje blues glazbe u Hrvatskoj.

Članovi dua:
Zoran Haraminčić Hara – gitara
Davor Bunčić Buna – vokal, usna harmonika

 

Petak 22.7.2022., Stari grad Dubovac

Kozmodrum

Kozmodrum je nastao 2015. g. kao ideja da se jazz glazba spoji s plesnom klupskom glazbom. Idejni je začetnik bubnjar i kompozitor Janko Novoselić. Iza sebe imaju tri albuma i mnoštvo koncerata. Njihovi nastupi često postaju pravi partyji pa ćemo i na ovom, sigurni smo, zaplesati.
Jazz i fusion improvizacije, post-rock eksperimenti, house i techno estetika pa čak i afrokubanska ritmika; sve se to nalazi na križanju gdje nastaju kompozicije koje piše Janko Novoselić. Kozmodrum nastavlja svoje putovanje koncertnim aktivnostima kojima prezentiraju neke nove skladbe i nove ideje te, kako sami kažu, donose dašak glazbe iz davnih vremena spojene s onom novijom ne bi li dosegli onaj čarobni trenutak.

Članovi sastava:
Janko Novoselić – bubnjevi
Ivan Kapec – gitara
Goran Delač – bas
Elvis Penava – gitara
Hrvoje Galler – klavijature

 

Subota 23.7.2022., Stari grad Dubovac

GIIPUJA

Iza imena GIIPUJA stoji akronim “glazba Istre i Primorja u jazz aranžmanima”. Povezujući etno glazbu Istre i Primorja sa suvremenim jazzom, Damjan Grbac sa svojim se kvartetom GIIPUJA otisnuo na intrigantno glazbeno putovanje vješto interpretirajući glazbeno stvaralaštvo prošlosti kroz prizmu suvremene muzičke prakse, progovarajući jezikom tradicije u slobodi improvizacije. GIIPUJA je projekt koji traje više od 10 godina te neprestano evoluira. Svakako je jedan od najboljih hrvatskih etno jazz projekata, a naša publika ponovno će se uvjeriti u kvalitetu njihova izričaja na ovogodišnjem izdanju festivala.

Članovi sastava:
Damjan Grbac – kontrabas
Marko First – violina, sopela, mih
Aldo Foško – bas klarinet
Tonči Grabušić – bubnjevi

 

Subota 23.7.2022., Stari grad Dubovac

Braća Teofilović

Braća Teofilović na ovogodišnjem izdanju festivala predstavljaju “Element”, novi album s obradama najljepših tradicionalnih pjesama naših prostora.

Braća blizanci Ratko i Radiša već dugi niz godina oduševljavaju publiku diljem svijeta svojim obradama izvornih pjesama Balkana. Jedinstveni i čudesni, epiteti su koji se nerijetko vežu uz njihovo prezime, ponajprije zbog nadahnutog dvoglasnog pjevanja koje svakog slušatelja vraća u neka prošla vremena. Nakon šest godina diskografske pauze, Teofilovići objavljuju “Element”, novi studijski album s 14 obrada tradicionalnih kompozicija utkanih u bogato kulturno naslijeđe ovih prostora.

Tijekom godina bilježe nastupe u Njemačkoj, Italiji, Austriji, SAD-u, Japanu, Rusiji i to u nekima od najeminentnijih koncertnih prostora poput Wiener Konzerthaus u Beču, Moscow Tchaikovsky Conservatory u Moskvi, The Kennedy Center u Washingtonu i Liszt Academy Concert Centre u Budimpešti. Album “Element” logičan je nastavak bogate 30-godišnje karijere, a sadrži sve ono što ih čini posebnima na glazbenoj sceni.

Svima onima koji se upuste u preslušavanje ovog albuma, zajamčeno je jedinstveno lirsko putovanje uz produhovljene obrade braće Teofilović.

Skip to content