Pavlinski samostan i crkva Marije Snježne na Kamenskom

Pavlinski samostan i crkva Marije Snježne na Kamenskom nalaze se desetak minuta vožnje od centra Karlovca, a ako poželite biti dio vjekovne tradicije hodočašćenja, doživljaj putovanja do tog vjerskog središta ostat će vam dugo u sjećanju. A ako ste u blizini u vrijeme blagdana Velike Gospe 15. kolovoza, postanite i dio velikog tradicionalnog proštenja na Kamenskom. 

 

Samostan i crkva na Kamenskom izgrađeni su 1404. godine, stradavali su tijekom čestih ratova kroz povijest, danas su obnovljeni i sjaje punim sjajem. Bogatstvo freski i skulptura neće vas ostaviti ravnodušnim, a pavlini koji se brinu o zdanju rado će vam ispričati cjelokupnu povijest. 

Istraživanja su otkrila najranije gotičke faze crkve i samostana od kojih su višestranično svetište i sakristija najočuvaniji dijelovi. Na 600-tu godišnjicu Pavlinskog samostana posvećen je obnovljeni drveni oltar, te novi oltar isklesan u kamenu s pavlinskim grbom i dijelovima ornamenata iz crkve. 

Osim velikog proštenja na Veliku Gospu, manja se proštenja održavaju na blagdan Spasova 20. svibnja i Male Gospe 7. rujna. Odlazak u crkvu ovdje je važan dio navika i potreba ljudi. I vi ćete biti dobrodošli.

Adresa i kontakt:

Kamensko 53, 47000 Karlovac
tel.: 047/641-800
fax: 047/612-521

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.