Gradski muzej Karlovac

Najnovija istraživanja u svijetu pokazala su da ljudi koji redovito posjećuju muzeje, uz uživanje u umjetnosti i nova saznanja, ondje dobivaju i puno više – sretniji su i manje usamljeni od ostalih, ne pate od depresija i tjeskobe. Muzeji su, dakle, bitni za vaše zdravlje.

Karlovac kao povijesni grad voli povijest. Povijest je učiteljica života. Povijest u Karlovcu živi u zidinama Zvijezde i stanuje u Gradskom muzeju. Gradski muzej Karlovac smješten je u najstarijoj gradskoj palači na Strossmayerovom trgu, nekadašnjoj kuriji Frankopana. Osnovan je na samom početku 20. stoljeća, predstavljajući mjesto očuvanja uspomena i starina grada.

Fundus Gradskog muzeja Karlovac raspoređen je u sedam odjela. Ta magična brojka otvorit će pred vašim očima slike povijesnih događaja i običaja na drugačiji način. Muzej se brine i za zbirke i prostore na još četiri lokacije, galeriji Vjekoslav Karas, Branič kuli na starom gradu Dubovcu, rodnoj kući obitelji Ribar u Vukmaniću i muzeju Domovinskog rata na Turnju.

Stalni postav arheološkog odjela sadrži dokaze o ljudskoj aktivnosti na tlu grada i okolice, povijesni odjel čuva predmete, dokumente i fotografije, kulturno-povijesni prezentira zanimljive artefakte od kućanskih predmeta do industrijske baštine, etnografski odjel čuva baštinu ruralnog dijela i zbirku braće Seljan, galerijski odjel ima bogate zbirke slika, grafika i skulptura karlovačkih umjetnika, prirodoslovni odjel sačinjavaju svjedočanstva o evoluciji prirode, a odjel suvremene povijesti je najmlađi muzejski odjel koji brine o zbirci vezanoj za Domovinski rat.

Web: https://mgk.hr/gradski-muzej-karlovac/

Radno vrijeme Gradskog muzeja Karlovac:

Stalni postav i povremene izložbe:

UTO / ČET / PET 8.00 – 16.00
SRI 08.00 – 19.00 sati
SUB 10.00 – 16.00 sati
NED 10.00 – 12.00 sati
Ponedjeljkom i državnim praznicima: zatvoreno
Zadnji ulaz pola sata prije zatvaranja.

Lokacija:

Strossmayerov trg 7

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.