Glazbena škola Karlovac

Na ulazu u staru karlovačku jezgru Zvijezdu, kroz otvorene prozore neorenesansne palače, širi se zvuk etide na klaviru pomiješan s prebiranjem tonske ljestvice nevještih prstiju na gitari. Razigrane note mladih polaznika Glazbene škole ogrnute su plaštom ozbiljnih simfonija. To je zgrada u kojoj žive Bach, Vivaldi, Brahms i Chopin. Tu stanuje i pomalo zaboravljena kultura uglađenog ponašanja, nasljeđe stare bečke škole dama i kavalira.

Glazbena škola Karlovac je najstarija gradska glazbena škola u Hrvatskoj i jedina umjetnička škola u Karlovačkoj županiji. Osnovana je prije rođenja poznatih svjetskih skladatelja Wagnera ili Verdija te ubrzo postala jedna od najvažnijih institucija i centar glazbenog i kulturnog života Karlovca. 

U parku ispred Glazbene škole raste jedno posebno drvo, tužna bukva. Pomalo je usamljena jer je jedina u gradu i utjehu joj pružaju zvuci violine što dopiru kroz prozore. Budite ljubazni i sjednite na klupu u njezinom hladu. Nježno žuto pročelje drevne zgrade postat će raspjevana kulisa, a jedini znak da se vrijeme kreće ostat će samo sunčani sat na bočnoj strani Glazbene škole.   

Web: www.glazbena-ka.hr

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.