Kava s Bachom počinje 21. ožujka 2020. godine u 10 sati i traje do 12 sati, a svoju inspiraciju je našla u činjenici da je Bach volio piti kavu te napisao Kantatu o kavi. Program se provodi tako da se u vrijeme ispijanja prve jutarnje kave na subotnjoj špici, u najposjećenijim ugostiteljskim objektima grada Karlovca, Ogulina i Ozlja, općine Vojnić, Plaški i Ribnik emitira Bachova glazba
u popularnim obradama.

„Kava s Bachom“ događa se u suradnji s Trend radiom, Prvim karlovačkim radiom Karlovac i Radio Labinom koji će u tom periodu emitirati glazbu J. S. Bacha. Tako će „Kavu s Bachom“ u svojim domovima piti i slušatelji spomenutih radio postaja.

Atrakcija ovog dijela projekta bit će i koncerti uživo u karlovačkom kultnom ugostiteljskom objektu „Papas“, Slatkovodnom akvariju Aquatika, Muzeju domovinskog rata i Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić, gdje će posjetitelji imati priliku uživo čuti Kantanu o kavi i još neke od popularnih kompozicija J. S. Bacha i to u izvedbi učenika i profesora Glazbene škole Karlovac.

Mnogobrojni privredni subjekti su najavili da će prenosti Bachovu glazbu u svojim prostorima: trgovački centri u vrijeme subotnjeg shoppinga, Domovi za starije i nemoćne, frizerski saloni, auto škole i mnogi drugi…..Bach će se slušati i u obrazovnom centru Marković, Domovima zdravlja u Vojniću i Ozlju, posjetitelji Pučkog učilišta u Ogulinu i Slatkovodnog akvarija Aquatika.

„Bach u knjižnici“ je još jedan značajan dio subotnjeg događanja. U 10 sati će “glazbena knjižnica” Glazbene škole Karlovac otvoriti svoja vrata za građanstvo. Najstarija glazbena škola u Hrvatskoj u svojoj arhivi posjeduje velik broj vrijednih nota i knjiga, ali i veliki fundus novih izdanja koje će otvaranjem knjižnice biti dostupna javnosti.

Sva spomenuta događanja se snimaju i putem live streaminga prenose u knjižnice i čitaonice širom Karlovačke županije i šire.

Skip to content