U subotu 12. rujna osam karlovačkih turističkih vodiča obišlo je karlovačke turističke atrakcije OPG Marinković – izletište Gliboki Brod, te Žitnu lađu „Zora“. Domaćini su ih upoznali s ponudom, a s obzirom na to da dio vodiča nije do sada imao prilike obići ove atrakcije vrijeme je kvalitetno iskorišteno za povezivanje i razmjenu informacija. Obilazak je organizirala TZ grada Karlovca s ciljem kontinuiranog unapređenja turističke ponude, edukacije i povezivanja turističkih dionika na svom području.

Ljetna sezona karlovačkih turističkih vodiča obično izgleda znatno drugačije nego što je to slučaj ove godine. Brojne grupe koje su prethodnih godina obilazile našu ali i susjedne županije nisu vodičima ostavljale puno vremena za edukacije i obilazak terena jer su intenzivno radili sve do kasne jeseni. No, iako je ove godine situacija za turistički sektor nezavidna, karlovački vodiči su u suradnji s TZ grada Karlovca odlučili vrijeme koje su imali na raspolaganju iskoristiti na najbolji mogući način – za stjecanje novih iskustava i povezivanje s ostalim dionicima u turizmu Karlovca.

Plovidbu Kupom iskoristili smo za osmišljavanje nove palete naših usluga kojima ćemo u narednoj sezoni obogatiti karlovačku turističku ponudu. U ime članova UTV „Bastion“  zahvaljujem TZ grada Karlovca koja nas podržava u organizaciji edukacija i realizaciji projekata. Vjerujem da će naša suradnja, na kojoj nam nerijetko zavide kolege iz drugih hrvatskih udruga turističkih vodiča,  pridonijeti još boljem pozicioniranju Karlovca kao poželjne kontinentalne destinacije.“ Izjavila je Danijela Domboš, predsjednica Udruge turističkih vodiča Karlovačke županije – Bastion

U suradnji s TZ grada Karlovca vodiči su organizirali besplatna ljetna vođenja Zvijezdom za individualne posjetitelje. Ta je akcija u lipnju, srpnju i kolovozu privukla dvjestotinjak domaćih i ponešto stranih posjetitelja, ali i naših sugrađana koji su kroz 7 tematskih tura, među kojima su i one kostimirane, imali priliku u malim grupama bolje upoznati Karlovac. Nakon tura nerijetko su ostajali u gradu, ručali u nekom od karlovačkih  restorana, posjetili muzeje, kupili suvenire ili se okupali u našim rijekama. A to je upravo ono što smo željeli postići – pokazati da je Karlovac idealna i sigurna destinacija za jednodnevni izlet iz  Zagreba, Jastrebarskog, Rijeke…Posebno nas vesele lijepi komentari i komplimenti posjetitelja koji su kroz naše ture otkrili ljepote Karlovca i poželjeli se vratiti.

Direktorica TZ grada Karlovca Marina Burić izjavila je:Povezivanje dionika u destinaciji najvažnija je zadaća turističke zajednice na koju smo fokusirani i koja uz redovite promotivne aktivnosti itekako doprinosi većoj vidljivosti Karlovca. Turistički vodiči važni su u prezentaciji i promociji našeg grada stoga nas veseli nastavak suradnje kroz nove proizvode koje zajednički pripremamo.“

OPG Marinković Karlovac
OPG Marinković Izletište Gliboki Brod
Žitna lađa Zora
Žitna lađa Zora
Žitna lađa
Žitna lađa Zora
Skip to content