Karlovački cener jedna je od najpopularnijih cestovnih atletskih utrka u Hrvatskoj. Održava se u petak 7. lipnja u večernjem terminu. Trči se u povijesnom središtu Karlovca, poznatoj karlovačkoj Zvijezdi, između dvije najveće karlovačke rijeke Kupe i Korane. Pobjedničko vrijeme kenijskog trkača Hillary Kiptum Maiya Kimaiya iz 2016. godine – 29:39 – najbrže je istrčanih 10km u Hrvatskoj.
Po mnogočemu jedinstven, Karlovački cener je i prva utrka u Hrvatskoj s odvojenom Elitnom utrkom.

Karlovačka milja
Karlovačka milja nova je utrka u čast 440. rođendana grada Karlovca. To je jedinstvena utrka od 1.579 metara, kao i godina utemeljenja Grada Karlovca, idealne duljine za sve koji žele na poseban način obilježiti rođendan svog grada. Trči se jedan krug i staza je ravna, a start utrke je u četvrtak u 18 sati, 6. lipnja 2019. na Trgu bana Jelačića u Karlovcu. Svi sudionici dobit će prigodnu majicu povodom 440. rođendana Karlovca, a sve informacije o utrci, prijavu i izgled staze pogledajte na KARLOVAČKA MILJA .

Dječje utrke
Dječje utrke održavaju se u četvrtak, 6. lipnja s početkom u 18:30 na Trgu bana Josipa Jelačića i otvorene su za sudjelovanje za svu djecu vrtićke dobi i učenike osnovnih škola.
Prijave za dječje utrke otvorene su na stranici https://www.utrka.com/utrke/karlovacdjecje/2019/info/   i za sudjelovanje se ne plaća kotizacija.

Više o utrci potražite na http://karlovac10.run/

Dođite u Karlovac i budite dio velikog sportskog slavlja!

Skip to content