Karlovac za djecu

Kreativne tete karlovačkih vrtića, zabavna ekipa iz Gradskog kazališta Zorin dom, Gradska knjižnica I. G. Kovačić i knjižara Knjiguljica dali su nam puno zanimljivog materijala kako bismo kvalitetno provodili vrijeme sa djecom kod kuće. Na sljedećem linku potražite online predstave, slikovnice, savjete, materijale… #OstaniDoma, upregni svoju maštu, zaposli ručice i vrijeme će brže proći.

GRADSKO KAZALIŠTE ZORIN DOM

Na YouTube kanalu Gradskog kazališta Zorin dom potraži predstave:

VANZEMALJCI Raketa iz dubokog kraja galaksije stiže na Zemlju. Uplašeni Zemljani pokušavaju obraniti svoj planet od vanzemaljaca, ne razumijevajući da su zapravo na istoj strani kao i vanzemaljci, žele očuvati cjelokupan svemir. 
TRI PRAŠČIĆA I ZLOČESTI VUK – Riječ je o modernoj verziji klasične priče o tri praščića i njihovim životnim pustolovinama. 
Zvonar crkve Notre Dame
Čarobnjak iz Oza
Peća i vuk
Šuma Striborova
Na tri kralja

DJEČJI VRTIĆI KARLOVAC I ČETIRI RIJEKE

Odgojitelji i stručni tim vrtića Četiri rijeke osmislili su kreativne i edukativne aktivnosti za rad sa djecom od kuće. Predložene aktivnosti stavljat će na web stranicu vrtića jednom tjedno, a one će biti primjerene različitoj dobi djece (od 1-7 godina). Većinu predloženih aktivnosti možete prilagoditi dobi svog djeteta, odnosno možete ih pojednostavniti ili nadograditi. Čuvajte se u skladu s preporukama i uživajte u zajedničkom vremenu.

Predložene aktivnosti pogledajte OVDJE.

Slikovnicu Zapeli zajedno preuzmite OVDJE.

Dječji vrtić Karlovac donosi na svoji web stranicama sjajan PRIRUČNIK . Namjenjen je prvenstveno roditeljima i članovima uže obitelji koji sudjeluju u odgoju i obrazovanju djece predškolske dobi. Izašao je iz potrebe i želje za pomoć svima, da slobodno vrijeme s djetetom provedu što kvalitetnije i zabavnije. Sve aktivnosti u priručniku provode se s ciljem poticanja razvoja fine i grube motorike djeteta. Priručnik možete preuzeti OVDJE.

GRADSKA KNJIŽNICA I.G. KOVAČIĆ KARLOVAC

Priče, radionice, video materijale i puno dobre volje donosi nam na svojim stranicama Dječji odjel Gradske knjižnice. Provjerite sjajne materijale i ideje – pratite ih na njihovoj Facebook stranici!


KNJIGULJICA
Svakog petka u 17:30 sati u Knjiguljici se čitaju priče – sada su online. Zapratite ih na njihovoj Facebook stranici.


UNICEF

Korisne savjete o tome kako provoditi vrijeme s djecom kod kuće dao je i UNICEF. Provjerite njihove ideje i materijale OVDJE, a možete pročitati i više o 50 zanimljivih ideja i aktivnosti OVDJE.

Skip to content