Od početka 2022. godine u Karlovcu ostvareno dva puta više turističkih noćenja nego lani te 92 % noćenja u odnosu na prvo polugodište 2019. godine

Ukupan broj ostvarenih noćenja od početka 2022. godine. u Karlovcu iznosi 28.976, od čega se 60% odnosi na strane turiste dok je 40%  domaćih gostiju. U usporedbi s rekordnom 2019. godinom mjesec lipanj u Karlovcu je na razini od 92% noćenja a  zanimljivo je da gostiju iz Češke ove godine ima čak 87% više nego 2019. godine.

Najviše noćenja ostvarili su gosti iz Hrvatske, Njemačke, Austrije i Poljske a osim brojnih organiziranih grupnih posjeta Karlovcu velik je broj individualaca, parova, obitelji i manjih grupa. Oni najviše uživaju u boravku u Karlovcu, naša svakodnevica njima je vrhunski doživljaj,  istražuju zanimljivosti i svojim recenzijama ukazuju na vrijednosti i kvalitetu koju imamo. TZ grada Karlovca aktivno prati recenzije posjetitelja i koristi ih za sustav mjerenja kvalitete te unapređenje destinacijske ponude.

Turistički informativni centar (TIC)  najviše posjećuju strani gosti a najtraženije informacije su o gastro ponudi grada, posebno objektima s domaćom kuhinjom. Turisti iz Karlovca žele ponijeti lokalno izrađene suvenire a ove godine povećana je i potražnja za ponudom aktivnog odmora lokalnih agencija. Uglavnom su dobro upoznati s atrakcijama našeg grada pa ih je potrebno samo usmjeriti gdje se što nalazi. Stanovnici Karlovca najčešće traže informacije i programe događanja na području grada a oni su ujedno i najsnažniji promotori turističke ponude.

Kako ističu dionici u turizmu grada najveći napredak u karlovačkom turizmu napravljen je upravo kroz umrežavanje na kojem se intenzivno radilo posljednjih godina kroz projekt Integralnog upravljanja kvalitetom u turizmu grada  Karlovca a kojem je glavni cilj zadovoljstvo svih uključenih u turistička kretanja.

Skip to content