Ulaskom u treću godinu provođenja projekta upravljanja kvalitetom u destinaciji IQM Destination Karlovac a nakon održanih brojnih edukacija za sve subjekte koji posluju u turizmu grada Turistička zajednica grada Karlovca nastavlja s mjerenjem kvalitete. Sustav koji koristimo objedinjuje ostavljene recenzije na 5 digitalnih platformi koje naši gosti koriste – Google, Facebook, TripAdvisor, Booking i Airbnb.

U usporedbi s prošlom godinom povećana je ukupna ocjena kvalitete i sada iznosi  91%,  a povećan je i broj ostavljenih recenzija za 19%. Mjereni subjekti do početka rujna sakupili su 4152 recenzije te ih i dalje sustavno potičemo da svoje goste upućuju na ocjenjivanje. Naši postojeći posjetitelji putem njih zapravo preporučuju Karlovac kao kvalitetnu destinaciju u kojoj je omjer cijene i kvalitete na dobrobit i gostiju ali i samih poslovnih subjekata.

Najvišim ocjenama ocijenjene su kategorije privatnog smještaja i atrakcije u našem gradu nakon čega slijede  restorani  sa izuzetnom kvalitetom svoje usluge. U turističkoj zajednici prepoznali smo upravo potencijal restoranske ponude te im razvojem tematskih proizvoda gastronomije i kontinuiranom promocijom nastojimo dovesti nove goste.

Sustav praćenja kvalitete koji provodimo u okviru projekta potiču sve sudionike na izvrsnost i preporuka su za nove goste ali i putokaz  nama u Turističkoj zajednici  u kojem pravcu treba usmjeravati naše aktivnosti te koji su to još nedostaci u kvaliteti na kojima trebamo intenzivno raditi.

“Uvjereni smo da su kvaliteta sadržaja i cjelokupne turističke ponude na razini grada najbolji motiv za posjet te da su uz primjerenu marketinšku komunikaciju iste pomogli u ostvarenju trenutnih turističkih rezultata u našem gradu. Turistička zajednica grada Karlovca zahvaljuje svim subjektima koji svojim radom na poboljšanju kvalitete usluge doprinose ovako visokoj ocjeni našeg grada kao turističke destinacije te im stoji na raspolaganju za daljnje unaprjeđenje poslovanja.” istaknula je Marina Burić, direktorica TZ grada Karlovca.

Skip to content