Deseto izdanje festivala KARLOVAC DANCE FESTIVAL održat će se od 30. 8. do 4. 9. 2020. u Karlovcu. KDF010 obuhvatit će prikazivanje radova i predstava međunarodnih, hrvatskih i lokalnih umjetnika na jedinstvenim lokacijama grada.

Izvedbeni i kreativni festivalski program oživjet će atraktivne karlovačke vanjske lokacije i predstavit će domaće i strane plesne ansamble, kolektive, umjetnike i umjetnice.

Festival će svečano 1. 9. u 20 sati otvoriti predstava Chorus Line plesne kompanije Bodhi Project iz Salzburga. 
Umjetnički trio, Nikolina Komljenović, Ines Tričković i Nives Sertić premijerno će izvesti feminističku predstavu Samonini u srijedu 2. 9. na Foginovom (Korana)

RADIONICE – U sklopu desetog izdanja festivala održat će se i edukativni i kreativni programi radionica, satova plesa i rezidencija.
Atraktivne radionice: 
Voltige dance
Ples na svili s Nikolinom Komljenović, 
Kritički kutak s Ivanom Slunjski te
kreativnu radionicu s plesačima kompanije Bodhi Project

KDF kids program
obogaćuje koncept festivala sa radionicom za djecu: Igre u zraku s Nives Soldičić. Ideja je izvedbama i raznim aktivnostima istaknuti prirodnu i kulturnu baštinu grada Karlovca. KDF i Free Dance ustrajno oživljavaju jedinstvene lokacije na kojima je 1. Festival i započeo svoj život; na i pored rijeke Korane te u samoj staroj gradskoj jezgri Zvijezdi.
 
S obzirom na epidemiološku situaciju te u skladu sa svim preporukama, Festivalski program bit će prilagođen situaciji, sve s ciljem osiguravanja maksimalne sigurnosti svih izvođača, sudionika i posjetitelja.
 
Festivalske lokacije: Šanac, Foginovo, Korana (pješčana gradska plaža, livada kod drvenog mosta – strana kod jablanova), Atelje suvremenog plesa
 
Info i kontakt / PRIJAVE NA RADIONICE: info@freedance.hr ; Mob: +385 99 388 7207
Više o programu i događanjima: Karlovac Dance Festival; KDF
 
 
Skip to content