U gradu na četiri rijeke, najprirodnije i najlogičnije jelo je, naravno, jelo od ribe. Karlovčani vole sve u vezi riba, od pecanja do pripreme ribe u kuhinji. A kako znamo da ljubav ide kroz želudac, dozvolite nam da vas uvedemo u našu gastronomsku riblju čaroliju i otvorimo novo poglavlje ljubavi prema Karlovcu.

Svaka riba koja pliva karlovačkim rijekama, osim latinskog i službenog hrvatskog naziva, ima i poseban karlovački naziv. Krap, okan, šilj, štulj i ščuka, nazivi su riba koje vam nećemo servirati u obliku prijevoda već na tanjuru kad dođete k nama. Nudimo vam na izbor obične i neobične kombinacije ribljih jela, od juhe do salate, od ribe na žaru do filea u pivskom tijestu.

A kako bismo bili liberalni i demokratični, u ponudi karlovačkih restorana nalaze se i morski specijaliteti. Tradicionalna kuhinja Mediterana oduvijek je inspiracija vrsnim kuharima, pa tako niti Karlovac nije iznimka.

Pozivamo vas da ozbiljno shvatite svoju ulogu u turističkom obilasku grada kroz mirise i okuse ribljih specijaliteta i postanete naš vjerni gastro-špijun.

Skip to content